Privreda

Radulović najavio "restart" srpske privrede

Radulović najavio "restart" srpske privrede
Radulović najavio "restart" srpske privrede

BEOGRAD - Ministar privrede Saša Radulović najavio je za utorak, 17. decembra, u Centru Sava veliku konferenciju "Restart", na kojoj će biti razmotreni modeli "novog početka srpske privrede", brojni problemi u poslovnom okruzenju i nove ideje za razvoj realnog sektora Srbije.

Radulović je proteklog vikenda naveo da će na tom skupu, na kome se očekuje učešće nekoliko stotina privrednika, biti riječi i o specifičnostima izmjena Zakona o radu, privatizaciji, stečaju i planiranju i izgradnji, rasterećenju troškova poslovanja i poreskoj reformi, razvojnoj politici i mjerama za rast, opravdanosti subvencija i podsticaja.

Takođe, razgovaraće se i o novom modelu investicionog i privatizacionog okvira, koji će definisati načine za rješavanje problema preduzeća u restrukturiranju i ostalih privrednih subjekata u nadležnosti Agencije za privatizaciju i omogućiti aktivno i transparentno učešće svih domaćih i stranih investitora u privatizaciji ovih preduzeća. 

Radulović je pozvao privrednike i sve analitičare, biznismene i privredne asocijacije koji misle da mogu da pomognu svojim iskustvom, da daju prijedloge i nove ideje koji će omogućiti da se nađe rješenje za probleme sa kojima se privreda suočava.

Skup "Restart" organizuje Ministarstvo privrede na inicijativu Privredne komore Srbije, Unije poslodavaca Srbije, Udruženja poslodavaca Srbije "Poslodavac" i Asocijacije malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije.

Pored ministra Radulovića, kako je najavljeno, u radu konferencije učestvovaće i predsjednik Privredne komore Srbije Željko Sertić,  predsjednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković, predsjednik Udruženja poslodavaca Srbije "Poslodavac" Diana Gligorijević i predsjednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije Žarko Milisavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije