Privreda

Tokom ljeta početak radova na dionici Prnjavor - Doboj

Tokom ljeta početak radova na dionici Prnjavor - Doboj
Tokom ljeta početak radova na dionici Prnjavor - Doboj

BIJELJINA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić rekao je da bi u julu trebalo da budu potpisani ugovori sa izvođačima radova za dionicu autoputa Prnjavor – Doboj, dužine 36 kilometara, dok bi radovi trebalo da počnu tokom ljeta.

"U toku je procedura izbora najpovoljnijeg izvođača. Deset firmi je prošlo opšte uslove i očekujemo da do kraja mjeseca sve kompanije dostave finansijsku ponudu", rekao je Džombić.

On je podsjetio da je od Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ obezbijeđen kredit od 150 miliona evra za dionicu Prnjavor – Doboj.

Premijer Džombić je istakao da su u toku pregovori sa Evropskom investicionom bankom /EIB/ za drugu dionicu autoputa puta, te da će sredstva biti obezbjeđena sljedeće građevinske sezone.

"Cijela dionica autoputa Banjaluka – Doboj, dužine 72 kilometra, biće finansijski zatvorena do kraja godine, a rok izvođenja su tri godine od početka radova", naveo je Džombić.

On je dodao da su u toku pregovori sa Hrvatskom u vezi sa izgradnjom mosta na Savi kod Gradiške, koji bi ovoj dionici autoputa dao potpuni smisao i isplativost.

"Mislim da ćemo u narednim mjesecima dogovoriti raspisivanje tendera i da će most od tog trenutka biti izgrađen u roku od dvije godine", rekao je Džombić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije