Privreda

U Gračanici Međunarodni sajam preduzetništva i obrta

U Gračanici Međunarodni sajam preduzetništva i obrta
U Gračanici Međunarodni sajam preduzetništva i obrta

GRAČANICA - U Gračanici će od 22. do 25. aprila biti održan 5. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta "Grapos-expo 2014“.

Sajam na istoj lokaciji kao i ranijih godina organizuju BOMS-expo i Opština Gračanica, uz pokroviteljstvo Vijeća ministara BiH, Vlade Federacije BiH i Vlade Tuzlanskog kantona.

Cilj organizacije sajma je prvenstveno promocija i afirmacija domaće i privrede iz okruženja.

Od 2010. godine kada je organizovan prvi sajam pa do danas, zahvaljujući visokom nivou organizacije i standardima kvaliteta, sajam je izrastao u respektabilnu manifestaciju interesantnu ne samo domaćim, nego i mnogobrojnim stranim izlagačima.

Ove godine na 124 štanda izlaže 278 izlagača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Bugarske, Italije, Austrije i Njemačke, a očekuje se i do 25.000 posjetilaca.

Sajam se organizuje na 5.200 m2; zatvorenog i 15.000 mp2; otvorenog prostora.

-I ove godine izlagače i posjetioce očekuju vrhunska organizacija i ponuda, bogat konferencijski program i pregršt vansajamskih aktivnosti, među kojima je i prezentacija Nogometnog/fudbalskog saveza i fudbalske reprezentacije BiH, kao dio stvaranja pozitivne atmosfere pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu - najavljeno je iz Opštine Gračanica.

Na ceremoniji otvaranja sajma prisutnima će se obratiti Nedžad Nuhanović, direktor sajma, Nusret Helić, načelnik opštine Gračanica, Roland Žil, ambasador Francuske u BiH i Bahrija Umihanić, premijer TK, koji će ujedno zvanično i otvoriti sajam.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije