Privreda

"Unis" pali mašine do kraja mjeseca?

"Unis" pali mašine do kraja mjeseca?
"Unis" pali mašine do kraja mjeseca?

BANJALUKA - Uprava Fabrike cijevi "Unis" iz Dervente obećala je radnicima i predstavnicima Sindikata na zajedničkom sastanku da će proizvodnja u ovom preduzeću početi najkasnije za desetak dana.

Najnovije obećanje Uprave radnici i sindikalci su prihvatili, uz upozorenje da će, ukoliko to ne bude ispunjeno, zadnjeg dana ovog mjeseca odlučiti o daljim koracima, koji ne isključuju štrajkove i ostale vidove borbe za radnička prava.

Tane Peulić, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva RS, koji je prisustvovao sastanku, rekao je da je direktor "Unisa" Mile Georgievski dao stroga obećanja da je završio razgovor s većinskim vlasnikom, da se već radi toplovaljana traka za "Unis" i da će najkasnije do 20. maja prve količine trake ući u fabriku. Takođe, Peulić je rekao da Uprava navodi da bi do kraja ovog mjeseca već mogle biti napravljene prve količine proizvoda.

"Mi smo insistirali da se prije početka proizvodnje obezbijede novčana sredstva za radnike, kako bi mogli dolaziti na posao, dakle nešto od plata, i postigli dogovor da se za to da rok poslodavcu do kraja maja", kazao je Peulić. On je rekao da je Upravi "Unisa" sugerisano da kaže većinskom vlasniku da više nema mogućnosti prolongiranja rokova.

"Ako ide, ide, a ako ne ide, onda će 31. maja ili početkom juna sjesti sindikati i radnici i dogovoriti šta im je dalje činiti", rekao je Peulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije