Privreda

Uprava krijući iselila iz firme

Uprava  krijući iselila iz firme
Uprava krijući iselila iz firme

SARAJEVO - Radnici "Feroelektra" danas su cijeli dan čekali da se neko iz Uprave ovog preduzeća pojavi kako bi im rekao hoće li biti isplaćena jedna od 27 plata koje im duguju.

Njih 47 imalo je dogovor da danas u 10 sati održe sastanak s Upravom, međutim, kada su se pojavili u dijelu zgrade gdje je smještena Uprava ovog preduzeća, zatekli su zaključana vrata.

Senad Smajić, predsjednik Sindikata radnika "Feroelektra", kazao je "Nezavisnim" da su kroz staklene portale vidjeli da nedostaju stolovi, stolice i kompjuteri, te su stoga pozvali policiju kako bi napravila zpaisnik da radnici ništa nisu otuđili niti slomili u firmi.

"U srijedu smo normalno radili i Uprava je bila tu. Dogovorili smo sastanak, obećali su nam jednu platu", kaže Smajić, koji tvrdi da je zgrada izdata hrvatskom konzulatu, te da poslodavac koristi vakuum između presuda kako bi uništio firmu.

U međuvremenu, radnici koji navode da su u bezizlaznoj situaciji, ne znaju šta da rade, a neki od njih zaprijetili su i samospaljivanjem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije