Privreda

Većina radnika Aide nezadovoljna ishodom sastanka s predstavnicima Vlade

Većina radnika Aide nezadovoljna ishodom sastanka s predstavnicima Vlade
Većina radnika Aide nezadovoljna ishodom sastanka s predstavnicima Vlade

TUZLA - Predstavnici radnika Fabrike obuće "Aida" održali su danas sastanak sa zamjenikom premijera i ministrom finansija Tuzlanskog kantona te još nekim kantonalnim ministrima u pokušaju da se pronađe rješenje problema radnika ove fabrike.

Radnici su tokom sastanka predočili ministrima svoje zahtjeve za, između ostalog, normalizaciju poslovanja, uvezivanje radnog staža i isplatu plata.

Predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona su, po riječima predstavnika radnika Fabrike Hasana Užičanina, najavili da će iduće sedmice, najkasnije do utorka, uplatiti 49 hiljada maraka, što je 150 KM po osobi.

Takođe, obećali su da će osigurati posao za dva pogona Fabrike i to sredinom mjeseca.

Većina radnika "Aide" nije zadovoljna rezultatima današnjeg sastanka, ali su najavili da će tokom dana radnici svakog pogona pojedinačno razmotriti ove prijedloge.

Radnici fabrike obuće "Aida" okupili su se i danas pred zgradom Vlade Tuzlanskog kantona, tražeći od vlasti rješavanje njihovih zahtjeva.

Najavili su za danas i blokadu saobraćajnica u Tuzli, ali su to odgodili čekajući ishod sastanka s predstavnicima Vlade Tuzlanskog kantona.

Inače, ranije danas je premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić Skupštini Kantona podnio ostavku na poziciju premijera.

"Bez obzira na lično uvjerenje da ne postoje opravdani razlozi za istaknutim zahtjevima radnika, što svako dobronamjeran može lako provjeriti, kao odgovoran čovjek kome je stalo do stabilnosti i razvoja Tuzlanskog kantona podnosim ostavku na poziciju premijera Tuzlanskog kantona",  navodi  Umihanić u svojoj ostavci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije