Privreda

Vlahović: Za godinu dana neosporni rezultati Vlade Srbije

Vlahović: Za godinu dana neosporni rezultati Vlade Srbije
Vlahović: Za godinu dana neosporni rezultati Vlade Srbije

KOPAONIK - Aleksandar Vlahović, predsjednik Saveza ekonomista Srbije, izjavio je da je Vlada Srbije od prošlogodišnjeg Biznis foruma na Kopaoniku postigla neosporne ruzultate, kao što je usvajanje nekoliko ključnih zakona, a da će ključno reformsko pitanje u ovoj godini biti restrukturisanje i početak privatizacije velikih javnih preduzeća.

On je, otvarajući Kopaonik biznis forum, među pozitivnim dometima Vlade naveo usvajanje Zakona o radu, Zakona o privatizaciji i stečaju, Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom osiguranju.

"Ohrabruje nas rešenost Vlade da paralelno sa fiskalnom konsolidacijom u koju je krenula sprovede i strukturne reforme", istakao je Vlahović.

On je kao pozitivan doprinos ekonomkom oporavku naveo i sporazum sa MMF-om, koji, kako je rekao, daje čvršće grancije da će se sprovesti ključne reforme, a na drugoj strani aranžman će doprinijeti povećanju kreditnog rejtinga Srbije što će pozitivno uticati na strane investicije.

"Sve navedene mere strukturnih reformi neće dati benefite u kratkom roku, ali bez njih nema ni stvaranja jake privrede i zato je potreban konsenzus i privrede i sindikalne i akadremske elite", zaključio je Vlahović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije