Privreda

Za samo tri dana 200 prijavljenih za banjalučki Digital Spark

Za samo tri dana 200 prijavljenih za banjalučki Digital Spark
Za samo tri dana 200 prijavljenih za banjalučki Digital Spark

Treći "Digital Spark - Allview IT&M Challenge" pod generalnim pokroviteljstvom kompanije m:tel stiže i u Banjaluku, nakon izuzetno uspješnih konferencija u Sarajevu i Mostaru koje su održane tokom novembra prošle godine, a na kojima je učestvovalo skoro 200 mladih zainteresovanih za razvoj IT i poslovnih vještina.

Riječ je o konferenciji iz oblasti informacionih tehnologija (IT) i marketinga, koja je namijenjena mladim preduzetnicima, studentima, freelancerima i programerima, te marketing menadžerima, a biće održana u subotu 28. februara u 10 časova u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Banjaluci.

O kakvoj se zainteresovanosti za ovaj projekat radi, govori i podatak da je na adresu konkursa za banjalučki "Digital Spark" stigao ogroman broja prijava, pa se potrebnih 200 učesnika prijavilo u samo prva tri dana, mnogo prije isteka zvaničnog roka za prijave.

Ovo je nedvosmislen pokazatelj da su mladi Banjalučani veoma zainteresovani za razvoj novih tehnologija i njihovu praktičnu primjenu, jednako kao i njihove kolege u Mostaru ili Sarajevu.

Podsjetimo, prva konferencija Digital Spark održana je u prostorijama sarajevskog Hub387, a zatim i sedam dana kasnije u Tehnološkom parku Intera u Mostaru, a sva mjesta za učešće bila su brzo popunjena, baš kao što je to slučaj i sada u Banjaluci.

Program "Digital Spark" konferencije je brižljivo podijeljen na nekoliko najaktuelnijih tema, koje učesnicima predstavljaju stručnjaci u svojim oblastima.

Tako je o glavnoj temi konferencije u Sarajevu je govorio Faik Ćatibušić, senior software inženjer iz kompanije Mistral Technologies, koji je otkrio učesnicima sve o Androidu, trenutno najpopularnijem operativnom sistemu, te predstavio njegovu posljednju verziju - Lollipop. Banjalučani će na ovu temu slušati svog sugrađanina Đorđa Hrnjeza, senior software developera iz kompanije Asseco.

Kada je u pitanju IT biznis kao prilika za mlade, za tu temu u Banjaluci biće zadužen Vladimir Ćorda iz Inovacionog centra Banjaluka, koji će takođe predstaviti i modele podrške i razvoja ovog sektora.

"Digital Spark je zaista fantastična prilika da se mladi poduzetnici - sadašnji i budući - upoznaju sa najnovijim trendovima u svjetskom start up i marketing svijetu. Nekada je bilo potrebno 50 godina da se izgradi kompanija od milijardu dolara, a sada je tehnologija i dostupnost iste smanjila taj jaz na svega par godina", naveo je Kenan Salihbegović, marketing menadžer Hub387, koji je držao predavanje na temu IT biznisa u Sarajevu i dodao da mu je izuzetno drago da najuspješnije domaće kompanije poput M:tel-a shvataju važnost ulaganja u mlade i širenje znanja kada je u pitanju oblast tehnologije.

Maja Starčević, marketing menadžer iz organizacije Auctus, koja je držala predavanja na oba prethodna izdanja "Digital Sparka", i mladima u Banjaluci će otkriti ponešto o tajnama primjene marketing koncepta u razvoju i komercijalizaciji tehnoloških inovacija.

Nakon izlaganja stručnjaka planiran je i konstruktivni dijalog učesnika i predavača, na kraju druženja biće upriličena zabavna provjera usvojenog znanja, a najboljima su uručeni poklon paketi.

Pored m:tel-a i kompanije Allview iz Rumunije, kao generalnih pokrovitelja, organizator banjalučke Digital Spark konferencije je Omladinski centar Auctus iz Banjaluke uz partnersku podršku Ekonomskog fakulteta u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije