Privreda

Zahtjeve preuzelo 1.446 poljoprivrednika

Zahtjeve preuzelo 1.446 poljoprivrednika
Zahtjeve preuzelo 1.446 poljoprivrednika

BIJELJINA - Na području Semberije 1.446 poljoprivrednih proizvođača do danas je preuzelo dokumentaciju za korištenje regresiranog dizel goriva za proljećnu sjetvu, rekao je Srni šeg gradskog Odsjeka za poljoprivredu Milan Savić.

Savić podsjeća da je preuzimanje dokumentacije počelo prije dvadesetak dana, te da se trenutno na spisku Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske nalazi 1.850 poljoprivrednika sa područja Semberije koji su već registrovali gazdinstvo i stekli pravo na korištenje "plavog dizela".

"Očekujemo da će ovih dana doći do korekcije ovog broja, jer se u međuvremenu registrovao još jedan broj proizvođača. Čim dobijemo podatke od Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge /APIF/, proslijedićemo ga Ministarstvu", rekao je Savić.

Vlada Srpske je poljoprivrednicima u Republici Srpskoj i ove godine omogućila korištenje "plavog dizela", čija je cijena za 60 feninga niža od cijene goriva na benzinskim pumpama.

Savić je podsjetio da su regresirano gorivo u jesenjoj sjetvi koristila 3.204 poljoprivrednika u Bijeljini.

Svaki poljoprivrednik ima pravo na 100 litara "plavog dizela" po hektaru, a gorivo se može preuzimati tokom cijele godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije