Privreda
 • Agrokor objavio oglas za prodaju trgovina

  Agrokor objavio oglas za prodaju trgovina

  Agencije - 16.09.2014 11:51

  ZAGREB - Konzorcijum "Agrokor" je, po drugi put za nešto više od mjesec dana, objavio oglas za zakup ili prodaju svojih 95 trgovina, u skladu sa obavezom koju mu je odredila Agencija za zaštitu tržišne konkurentnosti u Hrvatskoj, prenosi portal Seebiz.

 • Blagojević: Direktna isporuka gasa višestruko korisna

  Blagojević: Direktna isporuka gasa višestruko korisna

  Srna - 16.09.2014 11:33

  BANJALUKA - Privredna komora Republike Srpske ocijenila je višestruko korisnom direktnu isporuku gasa Srpskoj, bez posrednika, koja je juče definisana sporazumom između premijera Srpske Željke Cvijanović i generalnog direktora ruske kompanije "Gasprom" Alekseja Milera.

 • Rusija uvodi sankcije na uvoz automobila i viskija

  Rusija uvodi sankcije na uvoz automobila i viskija

  Srna - 16.09.2014 09:58

  MOSKVA - Drugi talas ruskih kontrasankcija mogao bi da obuhvati uvoz automobila sa Zapada, odjeće, drvo-prerađivačkih prozvoda i niza finansijskih usluga, a postoji mogućnost da bude redukovan i broj alkoholnih napitaka, poput viskija.

 • Potpisan ugovor za idejni projekat otvaranja rudnika Lješljani

  Potpisan ugovor za idejni projekat otvaranja rudnika Lješljani

  Srna - 15.09.2014 17:31

  NOVI GRAD - Predstavnici preduzeća "Privredni preporod" iz Banjaluke i Rudnika Velenje iz Slovenije potpisali su danas ugovor o izradi idejnog projekta otvaranja rudnika mrkog uglja Lješljani kod Novog Grada.

 • Ekonomski rast uprkos katastrofalnim poplavama

  Ekonomski rast uprkos katastrofalnim poplavama

  Srna - 15.09.2014 14:37

  SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić i šef delegacije Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ Ron van Roden ocijenili su danas da BiH, uprkos teškom periodu nakon katastrofalnih poplava u maju, bilježi ekonomski rast, te da nije došlo ni do pada prihoda.

 • Nepotreban poseban revizorski izvještaj

  Nepotreban poseban revizorski izvještaj

  Srna - 15.09.2014 13:56

  BRČKO - Poseban revizorski izvještaj o isplatama podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji u Brčko distriktu za period od 2006. do 2013. godine urađen je na pogrešnim zakonskim pretpostavkama i za tu aktivnost nije bilo nikakvog razloga, ocijenjeno je na vanrednoj sjednici brčanske Vlade.

 • Povećana proizvodnja u TE »Gacko« i »Ugljevik«

  Povećana proizvodnja u TE »Gacko« i »Ugljevik«

  Srna - 15.09.2014 09:16

  TREBINJE - Vlada Republike Srpske i "Elektroprivreda Srpske" /ERS/ investiranjem u termoblokove i rudnike omogućile su da se proizvodnja električne energije u termoelektranama "Gacko" i "Ugljevik" u posljednjih sedam godina poveća za po 300 megavata na godišnjem nivou, potvrdili su Srni nadležni iz ovih preduzeća.

 • Mihajlović: Srbija u energetskoj krizi

  Mihajlović: Srbija u energetskoj krizi

  Srna - 15.09.2014 08:54

  BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je Srbija u energetskoj krizi i naglasila da svaki eventualni prekid dovoda ruskog gasa znači da je Srbija kao zemlja ugrožena.

 • Nema dogovora o minimalnoj cijeni rada

  Nema dogovora o minimalnoj cijeni rada

  Srna - 15.09.2014 08:39

  BEOGRAD - Predstavnici sindikata i udruženja poslodavaca u Srbiji nisu se ni u nedjelju uspjeli usuglasiti o minimalnoj cijeni rada koja treba vrijediti od 1. maja iduće godine, a kako je ponedjeljak 15. septembra posljednji rok za dogovor, odluka će, po svemu sudeći, narednih dana biti prepuštena vladi Aleksandra Vučića.

 • Igrajte se idejama i osvojite nagradu

  Igrajte se idejama i osvojite nagradu

  PR - 13.09.2014 07:50

  U toku je takmičenje App Builder liga, koje je kompanija m:tel otvorila sredinom avgusta, a svi koji imaju dobru ideju za aplikaciju za mobilni uređaj pozvani su da učestvuju.

 • Neizvjestan povratak stranih naftnih kompanija

  Neizvjestan povratak stranih naftnih kompanija

  Srna - 12.09.2014 19:43

  MOSKVA - Ruski ministar za prirodne resurse Sergej Donskoj rekao je danas da će stranim naftnim kompanijama biti teško da se vrate u Rusiju, jer će sankcije Zapada omogućiti ruskim kompanijama da zauzmu svoje mjesto na ruskom tržištu.

 • Monetarni sistem otporan na krizu

  Monetarni sistem otporan na krizu

  Zorica Dragović - 12.09.2014 19:19

  BANJALUKA - Centralna banka BiH je obezbijedila stabilno funkcionisanje monetarnog sistema, a on se pokazao otpornim na uslove globalne finansijske krize.

 • Zbog jelena lopatara dolaze lovci sa svih strana svijeta

  Zbog jelena lopatara dolaze lovci sa svih strana svijeta

  AA - 12.09.2014 18:53

  VITEZ - Nedaleko od centra Viteza, u mjestu Grbavica, u srednjoj Bosni, nalazi se bogato lovište i jedno od najljepših uzgajališta jelena lopatara i muflona u regiji.

 • U Bugojnu održan Sajam poljoprivrede i eko-turizma

  U Bugojnu održan Sajam poljoprivrede i eko-turizma

  Fena - 12.09.2014 17:33

  BUGOJNO - U Bugojnu je u petak održan Treći sajam poljoprivrede i eko-turizma "Zlatna jesen 2014", na kojem je sudjelovalo oko 40 izlagača iz cijele BiH.

 • Drvna industrija »Sanica« ponovo će otvoriti radna mjesta

  Drvna industrija »Sanica« ponovo će otvoriti radna mjesta

  Fena - 12.09.2014 17:10

  KLJUČ - Ugovor o kupovini Drvne industrije "Sanica", koja će kao firma kćerka JP Unsko-sanske šume Sanica ponovo otvoriti radna mjesta, potpisan je danas u Ključu.

          4                  

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.