Tržište

Biznismeni iz Čitluka i Gacka kupili fabriku u Srbiji

Biznismeni iz Čitluka i Gacka kupili fabriku u Srbiji
Biznismeni iz Čitluka i Gacka kupili fabriku u Srbiji

ČAČAK - Čačanska fabrika za proizvodnju čipsa Slap grupa, koja je već dvije godine u stečaju, i koja je bila procijenjena na 3,61 miliona evra, prodata je za milion evra.

Potvrdjeno je to danas agenciji Beta u nadležnim institucijama.

Novikupci, konozorcijum tri fizička lica koga čine advokat iz Beograda Tomislav Bajević i biznismeni iz BiH Vlatko Barbarić iz Čitluka i Žarko Dragičević iz Gacka, kupili su 4,3 hektara zemljišta.

Kupili su i 12.000 kvadrata halskog i kancelarijskog prostora i tri linije za proizvodnju pirea, čipsa i flipsa, potvrdili su nadležni Beti.

Bivši radnik fabrike i predsjednik nekadašnjeg sindikata Zoran Zečević rekao je agenciji Beta da bivši radnici očekuju da ih novi vlasnici pozovu da ponovi rade i da o tome razgovraju sa predstavnicima republičkog Ministarstva ekonomije i lokalne samouprave.

Fabrika za proizvodnju čipsa i drugih prerađevina od krompira privatizovana je 2005. godine kada je kupio biznismen iz Beograda Slaviša Purić, koji je promijenio ime fabrike u Slap grupa.

Fabrika je bankrotirala prije dvije godine, kada je uveden stečaj, a Puriću je i oduzeta zbog krivičnih djela finansijske malverazacije za koja je osuđen.

Bivši radnici su od dana kada je fabrika otišla u stečaj više puta protestovali zahtijevajući da im se isplate zaostala dugovanja i da se proizvodnja u toj fabrici što prije pokrene.

Čipsara je prije privatizacije bila jedna od najuspješnijih fabrika u regionu, a svoje proizvode je izvozila u sve zemlje u okruženju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije