Tržište

Elektrokrajina: Rok za sklapanje ugovora produžen do 31. decembra

Elektrokrajina: Rok za sklapanje ugovora produžen do 31. decembra
Elektrokrajina: Rok za sklapanje ugovora produžen do 31. decembra

BANJALUKA - Uprava i Nadzorni odbor ZP "Elektrokrajina" Banjaluka donijeli su danas odluku o produženju roka za potpisivanje ugovora o snabdijevanju električnom energijom krajnjih kupaca, do 31. decembra ove godine.

Kako je saopšteno, raniji rok za zaključenje ugovora o snabdijevanju, koji je istekao 30. septembra, prolongiran je na tri mjeseca iz potrebe omogućavanja dodatnog vremena svim krajnjim kupcima da ispune svoju zakonsku obavezu. Podsjetili su da je "Elektrokrajina" do sada potpisala ugovore o snabdijevanju sa 63 odsto od ukupnog broja kupaca sa svog distributivnog područja koje pokriva 21 lokalnu zajednicu u RS.

"Potpisivanje ugovora o snabdijevanju je obaveza za sve krajnje kupce električne energije propisana Zakonom o električnoj energiji i Opštim uslovima za isporuku i snabdijevanje električnom energijom", rekli su iz "Elektrokrajine".

Kako su naveli, ugovorom o snabdijevanju se regulišu uslovi kupoprodaje električne energije u skladu s potrebama kupca i raspoloživim količinama iz elektroenergetskog bilansa. "Sklapanje ugovora je besplatno i ne ograničava kupca u pravu njegove eventualne odluke o promjeni snabdjevača u budućem periodu", navode iz ovog preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije