Tržište

Er Frans najavljuje velika otpuštanja

Er Frans najavljuje velika otpuštanja
Er Frans najavljuje velika otpuštanja

PARIZ - Francuska avio-kompanija "Er Frans" objaviće 5. oktobra ukidanje velikog broja radnih mjesta nakon neusješnih razgovora sa pilotima radi povećanja produktivnosti, rekao je danas direktor kompanije "Er Frans-KLM" Aleksandar de Žunijak.

"Er Frans" se, kao i ostale nacionalne avio-kompanije, suočava sa velikom konkurencijom u vidu niskobudžetnih rivala na regionalnim linijama i od kompanija sa Bliskog istoka, poput "Emirejtsa", za dalje linije.

Avio-kompanija je juče upozorila sindikate da će smanjiti obim operacija u naredne dvije godine radi očuvanja svoje budućnosti, jer su propali razgovori sa pilotima o planu restrukturisanja pod nazivom "Perform 2020".

Kompanija je odredila 30. septembar kao krajnji rok za postizanje sporazuma o planu koji je objavljen u septembru prošle godine i prema kojem bi trebalo da se obave dodatno smanjenje troškova i pregled investicija.

"Nažalost, biće objavljen plan o ukidanju velikog broja radnih mjesta. Razgovaraćemo sa predstavnicima osoblja u ponedjeljak", naveo je De Žunijak.

On je naglasio da su razgovori sa pilotima okončani, ali da vrata ostaju otvorena ukoliko sindikati iskažu istinsku volju da pregovaraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije