Tržište

Viza i Masterkard obustavile rad na Krimu

Viza i Masterkard obustavile rad na Krimu
Viza i Masterkard obustavile rad na Krimu

MOSKVA - Međunarodni platni sistemi Viza i Masterkard obustavili su danas operacije karticama na teritoriji Krima zbog, kako su naveli, sankcija SAD, rečeno je agenciji Tass u tim kompanijama.

"U skladu sa sankcijama koje su SAD uvele protiv Krima 19. decembra ove godine, Viza u ovom momentu ne može da pruža usluge i nudi svoje proizvode na Krimu. To znači da više ne možemo da podržavamo izdavanje i prijem kartica na Krimu, kao i svoje usluge na bankomatima, rečeno je u kompaniji.

Sa sličnom izjavom istupio je nešto kasnije i Masterkard.

U Centralnoj banci Rusije je rečeno da banke Krima nastavljaju da rade u uobičajenom režimu. 

Ruske kreditne organizacije koje rade na teritoriji Republike Krim i grada Sevastopolja rade u uobičajenom režimu, omogućavaju pristup fizičkim i pravnim licima bankarskim uslugama, uključujući otvaranje bankovnih računa, prenos sredstava na računima, uplatu i isplatu novčanih sredstava, saopštila je Banka Rusije.

Ministar za poslove Krima Oleg Saveljev je ranije rekao da međunarodni platni sistemi Viza i Masterkard faktički ne rade na Krimu poslije referenduma. Prema njegovim rječima, u tom regionu se razvija ruski platni sistem.

Prema podacima Banke Rusije, 26. decembra na teritoriji Krima radi 531 odjeljenje ruskih banaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije