Ex -Yu

Milo Đukanović šesti put premijer

CETINJE - Crnogorski predsjednik Filip Vujanović predložio je juče dosadašnjeg premijera Mila Đukanovića za mandatara nove vlade.

Objavljujući vijest u Cetinju, Vujanović je kazao da će Đukanović u ovom mandatu biti posvećen "savladavanju posljedica globalne ekonomske krize", kao i "daljoj međunarodnoj afirmaciji Crne Gore i njenoj evropskoj i atlantskoj integraciji".

Vujanović je kazao da je Đukanović uspješno obavljao dužnost predsjednika Vlade i ranije predsjednika Crne Gore čuvajući i afirmišiću njene kapitalne vrijednosti - mir, stabilnost, međunacionalni i međuvjerski sklad.

"Sve ove vrijednosti su godinama bile ugrožene i trebalo im se posvetiti maksimalnim strpljenjem i odgovornošću. U takvim vremenima izazova i rizika obnovljena je nezavisnost Crne Gore. U tim uslovima Đukanović je promovisao državnu politiku koja je uvažavala realnost i strpljenjem obezbijedio izvjesnost uspjeha", kazao je Vujanović.

On je dodao i da su ekonomska dostignuća i njena socijalna efikasnost očigledan dokaz uspješnosti Đukanovićeve politike.

Na parlamentarnim izborima 29. marta koalicija koju je predvodio Đukanović odnijela je do sada najubjedljiviju pobjedu i osvojila većinu u parlamentu Crne Gore.

Đukanoviću je ovo peti mandat na mjestu premijera, a u jednom mandatu je bio predsjednik države. Prvi put za premijera izabran je kada je imao 29 godina, kao najmlađi predsjednik vlade u Evropi. Nakon izbora u jesen 2006. godine mandatar je bio Željko Šturanović, ali je nakon godinu i po kormilo Vlade preuzeo Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije