Gradovi

Otvoren javni taolet

Otvoren javni taolet
Otvoren javni taolet

Javni toalet u Vilsonovom šetalištu jučer je svečano otvoren, čime je istovremeno ozvaničen završetak popločavanja i uređenja ovog šetališta. Gradnja javnog toaleta trajala je tri mjeseca, a finansirala ga je Gradska uprava sa 140.000 KM.

Hamdo Karić, pomoćnik gradonačelnice za komunalne poslove, objašnjava da je toalet preko puta Srednje drvo-tehničke škole, na najfrekventnijem mjestu šetališta.

"Objekat je površine oko 70 kvadratnih metara, a u njemu je muški i ženski taolet i blok za invalide. Također smo napravili poseban odjel u kojem je postavljen sto, gdje će majke moći presvući djecu. Gradska uprava je nakon izgradnje preuzela i obavezu čuvanja i održavanja toaleta, tako da je jedan blok predviđen za boravak osoblja", kazao je Karić.

Planirano je da u početku taoalet radi od osam ujutro do 20 sati navečer, a tokom ljeta bit će otvoren do kasnih večernjih sati.

"Lokacija i arhitektonski izgled toaleta u potpunosti se uklopio u cijeli ambijent šetališta. Radnici komunalnog preduzeća 'Park' uredili su okolni prostor, a toalet je opremljen modernom sanitarnom opremom", dodao je Karić.

Osim kamenih staza, u Vilsonovom šetalištu postavljene su nove klupe od drveta i nehrđajučeg čelika, te česma kod mosta "Ars Aevi". U narednom periodu oboljela stabla lipe bit će posječena, te posađena nova. Vodovodna, kanalizaciona i elektromreža izgrađena je na mjestu budućih ljetnih bašti. Izgradnjom sjeverne longitudinale bit će stvoreni uslovi za potpunu obustavu saobraćaja Vilsonovom šetalištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije