Atletika

Aleksandar Dalić pobjednik zeničkog polumaratona

Aleksandar Dalić pobjednik zeničkog polumaratona
Aleksandar Dalić pobjednik zeničkog polumaratona

ZENICA - Najuspješniji takmičari na trećem "Zeničkom maratonu", u okviru kojeg je trčan polumaraton na dionici od 21 km sa 48 učesnika, jesu Aleksandar Dalić, Nedžad Polić i Ali Imamović, a u ženskoj konkurenciji Rahima Zukić, Adela Čomor i Nermina Grierson.

Manifestacija, na kojoj je učestvovalo oko 120 trkača, sastojala se iz tri trke - polumaratona dužine 21,1 kilometar, trke na deset kilometara i gradska trke na pet kilometara.

U trci na pet kilometara najuspješniji su bili Armin Bojčić, Nihad Spiljak i Harun Ibraković, a kod žena Azra Hana Bojdel, Sukejna Čaplja i Jasmina Džajić. Od predstavnika medija ovu dionicu je uspješno istrčao i kolega Elmedin Mehić, dopisnik Klix portala.

Pobjednici na 10 kilometara su Edin Zec, Nihad Mahmić i Asim Kavaz, a kod žena uspješne su bile Nataša Kaurin, Marina Marinović i Vlasta Delić.

Loše vrijeme je uticalo da se na startu nisu pojavili svi prijavljeni, oko 200, ali one najupornije kiša nije spriječila da sudjeluju. Najstariji učesnik na polumaratonu bio je Zuhdija Smriko, koji ima 79 godina, dok je najmlađi bio Ali Imamović.

(Foto zenicablog.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije