Atletika

Atletičar iz Banjaluke najbolji u krosu

Atletičar iz Banjaluke najbolji u krosu
Atletičar iz Banjaluke najbolji u krosu

BRČKO - Banjalučki atletičar Dušan Babić seniorski je prvak Republike Srpske i BiH na Prvenstvu u krosu koje je danas održano u Brčkom, povodom 15 godina od uspostvljanja distrikta.

Babić je član Atletskog kluba "Banjaluka".

Najbolja seniorka Republike Srpske je Bojana Bijeljac iz Atletskog kluba "Sloboda" iz Novog Grada, dok je najbolja u BiH Rahima Zukić iz Tuzle, član Atletskog kluva "Sloboda - Tehnograd".

Na Prvenstvu BiH i Republike Srpske u krosu, održano na stadionu "Jugović" u Brčkom, učestvovalo je ukupno 17 atletskih klubova sa 92 takmičara u svim kategorijama.

Član Izvršnog odbora Atletskog saveza BiH Borislav Đurđević rekao je Srni da je ovo do sada najmasovnije prvenstvo BiH i Republike Srpske koje je organizovano u okviru obilježavanja 15 godina od uspostavljanja distrikta Brčko.

On je istakao da je ovo prvi korak u vraćanju atletike kao bazičnog sporta na ove prostore.

"Ono što se u međuvremenu izgubilo, pokušaćemo da vratimo, prvo u distriktu, a onda i u ostalim dijelovima Srpske i Federacije BiH, a to je atletika u školama, koja je prije rata bila zastupljena na prostoru cijele bivše Jugoslavije", rekao je Đurđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije