Atletika

BiH se nada medaljama

BiH se nada medaljama
BiH se nada medaljama

Devet atletičara i atletičarki predstavljaće BiH na Balkanskom dvoranskom prvenstvu, koje će 21. februara biti održano u Istanbulu.

Svi su spremni, a najbolji priželjkuju medalje.

"Najviše očekujemo od Amela Tuke, Hamze Alića, Dušana Babića i Mesuda Pezera, možda i da osvoje medalje s ozbirom na rezultate koje su ove sezone postigli u dvorani. Svaka medalje je veliki uspjeh, posebno zato što će konkurencija biti izuzetno jaka. U Balkanskoj asocicijaciji je 15 zemalja, na balkanska prvenstva dolaze skoro sve, a ovo takmičenje je 15 dana prije Evropskog prvenstva, tako da su mnogi atletičari i atletičarke u veoma dobroj formi i ovo će im biti posljednji test pred EP", istakao je Nebojša Matijević, selektor bh. reprezentacije.

Tuki će Balkansko prvenstvo biti provjera pred EP, za koje tempira formu.

"Dobro treniram, zdrav sam, istina, formu tempiram za EP, ali optimističan sam i mislim da mogu osvojiti medalju. Prije dvije sedmice u Belgiji sam trčao 800 metara za 1.50.88 minuta, sada sam spremniji, ali sve zavisi kako će biti na trci u Istanbulu. Drugačije je trčati u dvorani, međutim, trčaću najbrže što mogu", rekao je Tuka.

Babić nije u najboljoj formi, ali vjeruje da može do dobrog rezultata u Turskoj, gdje sa reprezentacijom putuje u petak.

"Očekujem da se borim za medalju. Biće jaka konkurencija, bio sam prehlađen i opala mi je forma, ali daću sve od sebe i boriću se za odličje. Ukoliko bih ponovio nedavni rezultat (3.48.68 minuta), to bi moglo biti dovoljno za jedno od prva tri mjesta", izjavio je Babić.

Osim Alića (AK Zenica) i Pezera (AK Zenica) koji će nastupiti u bacanju kugle, Tuke (AK Zenica), koji će se takmičiri u trci na 800 metara, i Babića (AK Banjaluka), koji će do medalje pokušati da dođe u trci na 1.500 metara, bh. tim će činiti Sait Huseinbašić (AK Borac, 60 m), Damir Redžepagić (AK Sarajevo, 400 m), Srđan Samardžić (AK Brčko, 3.000 m), Svjetlana Graorac (AK Banjaluka, 60 m) i Nikolija Stanivuković (AK Borac, skok uvis).

"Od ostalih atletičara očekujem da budu na nivou svojih rezultata ili da ih poprave, te da stiču iskustvo koje će im biti dragocjeno za naredna takmičenja", dodao je Matijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije