Atletika

Draženko Mitrović šampion iz invalidskih kolica

Draženko Mitrović šampion iz invalidskih kolica
Draženko Mitrović šampion iz invalidskih kolica

Njegova volja je gvozdena, poput diska ili kugle, koje sa lakoćom baca na atletskom borilištu. Za ovog čovjeka, bez obzira na sve, nema prepreka. Sudbina ga nije mazila, ali on se nikada nije predao! Srpski paraolimpijac Draženko Mitrović (35) šampion je iz invalidskih kolica!

''Ostao sam nepokretan davne 1989. godine. Kao klinac, sa svega 10 godina, suočio sam se sa nečim zaista strašnim. Nesrećnim slučajem, pogođen sam hicem iz vatrenog oružja. Komšija je nesvesno ispalio metak iz pištolja, a povreda kičme promenila mi je ceo život. Od tada svaki dan je velika borba! Naučio sam da nikad ne odustanem, da uvek želim više, bolje... Zahvaljujući sportu uspeo sam da se na pravi način izborim sa hendikepom. Sve se može ako se hoće! Volja je formula'' , počinje priču Draženko Mitrović, prenosi Blic.

Impozantna riznica  

''Ja sam jedinstven slučaj u ovom našem sportu, takmičim se u tri discipline, u disku, kugli, koplju. Preko 10 godina sam u atletici. Bilo je takmičenja sa kojih sam se vraćao i sa po tri odličja. Još da odem u taj Rio... Želja mi je da se nadmećem u Brazilu. U kolekciji medalja, nedostaje mi samo zlato sa Olimpijskih igara. Vrijeme je da polako počnem da razmišljam i o penziji. Konkurencija je uvek zaista jaka, svestan sam da moram baš dobro da se spremim'' , kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije