Atletika

Getlin nepoželjan na mitingu u Pekingu?

Getlin nepoželjan na mitingu u Pekingu?
Getlin nepoželjan na mitingu u Pekingu?

PEKING - Američki sprinter Džastin Getlin odustao je od predstojećeg mitinga u Pekingu, tvrdeći da su mu organizatori rekli da nije poželjan na tom takmičenju, prenio je Rojters.

Getlin je u subotu doputovao u kinesku prijestonicu, gdje je u srijedu trebalo da učestvuje na "Svjetskom izazovu", ali je danas napustio Peking tvrdeći da su mu organzatori rekli da ga ne žele na tom takmičenju.

Američki sprinter, koji je u karijeri dva puta bio suspendovan zbog dopinga, prošlog petka u Dohi istrčao je najbolji rezultat sezone na 100 metara - 9,74 sekunde.

Getlin je, inače, odmah po dolasku u Kinu rekao organizatorima da ima malih problema sa povredom butnog mišića, tako da nije bio odmah siguran da li će biti spreman za takmičrenje.

Ipak, poslije treninga u ponedjeljak Getlin je najavio da će sigurno trčati.

"Nisu imali ni malo poštovanja prema meni, već su mi rekli da je bolje da odem, tako da su me praktično izbacili", rekao je Getlin.

Menadžer američkog atletičara Ronaldo Nijemaja pokazao je novinarima Rojtersa poruku koju su organizatori poslali u kojoj se kaže da oni ne žele da se Getlin takmiči.

On je naglasio da su Getlin i njegov tim morali da plate sve trošlove puta i boravka u Kini u iznosu od oko 12.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije