Atletika

Ivana blizu čarobnog skoka

Ivana blizu čarobnog skoka
Ivana blizu čarobnog skoka

Srpska atletičarka Ivana Španović slavila je na mitingu u Malmeu, ali nije postavila rekord Srbije jer su se na tom takmičenju skokovi mjerili od mjesta odraza.

Španovićeva je svoj najbolji skok u Malmeu ostvarila u prvoj seriji, kada je skočila 6,99 metara, po eksperimentalnom mjerenju. Po "pravom" mjerenju skočila je 6,83 metra, što je devet centimetara lošije od rekorda koji je postavila prošle godine.

"Veoma je bitno da napomenem da je pravilo takmičenja bilo da se skokovi mere od mesta odraza. Lepo je znati da vredim onoliko, ali zvaničan skok je 6,83 metra. Mnogo mi znače ove brojke jer to potvrđuje da tu magičnu sedmicu imam u nogama i nadam se da ću taj čarobni skok uskoro i ostvariti", kazala je Španovićeva.

Njemica Sosten Taroum-Moguneara zauzela je drugo mjesto sa 6,75 metara, a treće je pripalo Francuskinji Elojz Lesur, koja je skočila 6,74 metra.

Kim Kolins, 38-godišnji atletičar koji nastupa za Sent Kits i Nevis, slavio je u trci na 60 metara s vremenom 6,52 sekunde, dok je u istoj disciplini kod atletičarki trijumfovala Muriel Aure iz Obale Slonovače s vremenom 7,14 sekundi. Francuski skakač s motkom Reno Lavlieni pobijedio je s 5,92 metra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije