Atletika

Ovacije Boltu u Ostravi

Ovacije Boltu u Ostravi
Ovacije Boltu u Ostravi

OSTRAVA - Svjetski rekorder Usein Bolt bio je prva zvijezda IAAF mitinga u Ostravi, gdje je slavio u trci na 200 metara.

Jamajčanski atletičar je prvi put nastupio u Evropi nakon avgusta prošle godine, a publika nije krila oduševljenje što je mogla da isprati još jedan njegov trijumf. Kroz cilj je prošao u vremenu 20,13 sekundi, što je četvrti rezultat u svijetu ove godine. Drugo mjesto je zauzeo Amerikanac Ajzea Jang (20,35), a treće Grk Likurjos Stefanos Cakonas (20,62).

Asmir Kolašinac, atletičar iz Srbije, trijumfovao je u bacanju kugle s hicem od 20,51 metar ispred Australijanca Damijena Birkinheda (20,07) i Čeha Tomaša Stanjeka (20,02).

"Ovo je moja prva pobeda na svetskim čelendž mitinzima i zato mi je jedna od najdražih. Imao sam čast da istrčim pobednički krug, tako da je ovo za mene dan za pamćenje. Rezultat je veoma dobar s obzirom na to da je bilo jako hladno. Ovaj rezultat po ovako lošim uslovima obećava brzo i novi lični rekord", rekao je Kolašinac.

U trci na 100 metara slavio je Jamajkanac Asafa Pauel (10,04) ispred Janga (10,13) i Britanca Ričarda Kiltija (10,31). Zanimljivo je bilo i takmičenje bacača koplja. Kenijac Džulijus Jego je pobijedio sa nacionalnim rekordom 86,88 metara. Jego je iza sebe ostavio odličnog Nijemca Tomasa Relera, ali i favorite poput Tere Pitkamakija i Petra Fridrih. Najvrednije dostignuće u ženskoj konkurenciji ostvarila je Amerikanka Šerika Nelvis koja je 100 metara sa preponama pretrčala za 12,55, što je novi rekord mitinga u Ostravi. Druga je kroz cilj prošla Bjeloruskinja Alina Talaj (12,78), a treću poziciju je zauzela Britanka Tifani Porter (12,90).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije