Atletika

Španović: Ponosna sam kao nikad u životu

Španović: Ponosna sam kao nikad u životu
Španović: Ponosna sam kao nikad u životu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nakon osvajanja titule šampiona Evrope u skoku udalj, državnim rekordom od 7,24, izjavila je da je ponosna kao nikad u životu jer je veliki uspjeh ostvarila pred domaćom publikom.

Španovićeva je odbranila titulu iz Praga i ostvarila treći rezultat u istoriji u dvorani, samo 13 centimetara kraće od čuvene Nijemice Haike Dreksler.

"Obećala sam sebi da ću da uživam u svakoj sekundi prvenstva, ne mogu d vam opišem koliko sam ponosna, kao nikad u životu. Učinila sam narod ponosnim i hvala publici. Ovo je najemotivnije takmičenje i ovo će obeležiti moji karijeru", poručila je Španovićeva.

Srpska atletičarska istakla je da nema namjeru da stane sa pomjeranjem granica.

"U mislima sam imala 7,27 metara, a ono čime želim da završim svoju karijeru je evropski dvoranski rekord - 7,37. Znala sam da sam spremna za ovo, ali pripremati se za nešto i realizovati su potpuno dve različite stvari. Rezultat nije nešto što me plaši i mislim da ću skok od oko 7,20 metara ponoviti još mnogo puta.“

Španovićeva je prokomentarisala i činjenicu da rezultat od 7,27 nije zabilježen skoro 30 godina.

"Da se takmičim samo sa konkurencijom skakala bih isto koliko i oni. Pošto želim malo da se izdvojim i da sve ono što mogu, izađe kroz neki veliki rezultat i jedva čekam naredna takmičenja.“, zaključila je Španovićeva uz opasku da je prije prvog skoka tražila tišinu jer je to navika sa treninga i najavila kratki odmor, pa pripreme za sezonu na otvorenom.

Njen trener Goran Obradović istakao je da se sve otvorilo juče kada je Ivana u kvalifikacijama "probila" granicu od sedam metara.

"Nemam reči, juče nam se sve otvorilo, tada sam bio svestan da Ivana može da ostvari famozne skokove, podatak da je ovo treći rezultat u istoriji u dvorani dovoljno govori", istakao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije