Ostali sportovi

Povratak ragbija u grad na Vrbasu

Povratak ragbija u grad na Vrbasu
Povratak ragbija u grad na Vrbasu

Nakon 1953. godine u subotu je u Banjaluci odigrana prva ragbi utakmica i to između domaćih Bijelih zečeva i beogradske Crvene zvezde.

Meč je završen pobjedom Zvezde od 26:6.

Prijateljski meč bez rezultatskog značaja odigran je na stadionu Krajine i bio je prvi za banjalučku ekipu koja je osnovana prije četiri mjeseca. Bijeli zečevi su u ovom susretu pokazali da imaju zavidno umijeće iako se nikada ranije nisu susreli sa ovim sportom. Meču je prisustvovalo i tristotinak gledalaca koji su mogli da uživaju u ovom sportu nakon 59 godina njegovog odsustva iz grada na Vrbasu.

Zasad klub broji dvadesetak igrača koji treniraju tri puta sedmično i sigurno je da će nakon ovog susreta interes za ovim sportom porasti. Zečevi su na ovom meču bili pojačani dvojicom igrača iz Srbije, koji su pomogli domaćem sastavu da se lakše suprotstave gostima iz Beograda. Vladan Kikanović jedan je od pojačanja za istorijski meč, a on je i postigao prve poene za Zečeve u istoriji kluba.

Osnivač i kapiten kluba, Sreten Zec, prezadovoljan je premijernom utakmicom i načinom na koji su članovi njegovog tima odigrali meč.

"Prezadovoljan sam utakmicom i rezultatom koji nije bio u prvom planu, ali važno je da se nismo obrukali i da smo pokazali da se sa velikom voljom i željom sve može. Zvezda je ozbiljan klub i daje mnogo reprezentativaca, tako da ne treba trošiti riječi o njihovom kvalitetu. Većini naših igrača ovo je bila prva utakmica u karijeri i moram istaći da su pokazali potencijal i veliku borbenost", rekao je Zec, koji je istakao da će njegov klub na jesen igrati nove utakmice:

"Igraćemo sa drugoligaškim ekipama iz Srbije kako bi se što bolje pripremili, jer od naredne godine planiramo da se uključimo u Drugu ligu Srbije".

Ivan Đorđević, kapiten Zvezde, bio je oduševljen domaćom ekipom za koju kaže da ima potencijala da napreduje.

"Fenomenalna stvar za Banjaluku i RS, jer s ovom utakmicom praktično započinje nova epoha kada je u pitanju ragbi na ovim prostorima. Rezultat nije bitan, važna je popularizacija i približavanje sporta gledaocima, a po onom što sam video Banjaluka je vrlo plodno tlo. Rado smo se odazvali pozivu prijatelja, oduševljeni smo gostoprimstvom i pozivam Bijele zečeve da dođu u Beograd kako bismo im se odužili za sve što su nam priredili ovde", kazao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije