eSport i igrice

Prva sedmica Esports Balkan Lige puna iznenađenja

Prva sedmica Esports Balkan Lige puna iznenađenja
Foto: N.N. | Prva sedmica Esports Balkan Lige puna iznenađenja

U ponedjeljak i sinoć su odigrana prva dva kola Esports Balkan Lige u LoL-u, u kojima su neki od favorita zaista podbacili u odnosu na očekivanja. Već smo u prvim mečevima, koji su se igrali u ponedjeljak, vidjeli poraz finalista iz prošle sezone. Branilac titule, ekipa ’ASUS’, je izgubila od debitanta u ligi ’LevelUP’, dok je ’Crvena zvezda’ izgubila od ’X25 Esportsa’.

Sezonu su otvorili timovi ’Crvene zvezde’ i ’X25 Esportsa’, u kojem je na kraju ekipa ’X25 Esportsa’ izvojevala pobjedu. Očekivalo se od ’Crvene zvezde’ da će bolje otvoriti sezonu, ali su oni, kako je meč odmicao, igrali sve lošije, tako da ekipa ’X25 Esportsa’ nije imala većih problema tokom meča.

Nakon njih je uslijedio meč između ’Random5’ i ’Wild’, u kome je ’Random5’ na kraju slavio, tako što je u 29. minutu, nakon krađe Barona, uspio da počisti protivnike.

Šampioni EBL lige, tim ’ASUS’, igrali su protiv ekipe ’LevelUP’. Meč se završio ubjedljivom pobjedom ekipe ’LevelUP’, što predstavlja zaista veliko iznenađenje, s obzirom da ekipa ’ASUS’ brani titulu.

Meč koji je zatvorio prvi dan takmičenja je bio meč između ekipa ’Rift Esports’ i ’Team Nerotec’, koji je vjerovatno bio i najuzbudljiviji meč. Ekipa ’Rift Esportsa’ je ukrala dva Barona ekipi ’Team Nerotec’, ali je na kraju ipak ’Team Nerotec’ slavio.

Mečeve drugog kola su otvorili ekipe ’X25 Esports’ i ’Wild’, u kojem je ekipa ’Wild’ uspjela da slavi na kraju.

Nakon njih je uslijedio meč između ’Crvene zvezde’ i ’Rift Esportsa’. Ekipa ’Rift Esportsa’ je igrala mnogo ozbiljnije i nisu dozvolili opuštanje kao u prvom meču, te su na kraju uspijeli da nanesu već drugi poraz ekipi ’Crvene zvezde’, a sebi ostvare prvu pobjedu u ovoj sezoni.

S druge strane, ekipa ’Team Nerotec’ je ostvarila drugu pobjedu u novoj sezoni i time iznenadila sve koji prate EBL ligu, s obzirom da su oni u sezonu ušli preko kvalifikacija. Oni su sinoć savladali ekipu ’LevelUP’.

Branilac titule ’ASUS’ i ekipa ’Random5’ su zatvorili drugo kolo EBL lige. ’ASUS’ je rutinski savladao ekipu ’Random5’, čime su vratili stvari tamo gdje im je mjesto i pokazali ostalima šta da očekuju od njih u nastavku sezone.

U trećem kolu, koji je na programu u ponedjeljak, sastaće se od 19 časova ekipe ’Team Nerotec’ i ’X25 Esports’. Od 20 časova možete pratiti meč između ekipa ’Rift Esports’ i ’LevelUP’, a od 21 čas je na programu meč između ekipa ’Random5’ i ’Crvene zvezde’. Mečeve trećeg kola, koji se igraju od 22 časa, će zatvoriti ekipe ’Wild’ i ’ASUS’.

Sve mečeve možete pratiti uživo na Fortuna Esports Youtube kanalu.

Vezana vijest: Počela Esports Balkan Liga u LoL-u

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije