eSport i igrice

Počela Esports Balkan Liga u LoL-u

Počela Esports Balkan Liga u LoL-u
Foto: N.N. | Počela Esports Balkan Liga u LoL-u

​Fortuna Esports je organizovala četvrtu sezonu regionalne balkanske League of Legends lige (Esports Balkan Liga) koja je počela danas. Poznati su i svi učesnici predstojeće sezone.

Esports Balkan Liga je dio zvaničnih nacionalnih i regionalnih evropskih liga. Nagradni fond iznosi 20 hiljada eura, a osvajač ima priliku da ide i na prestižni evropski turnir – EU Masters - koji organizuje Riot Games.

Esports Balkan Liga u LoL-u je osmišljena tako da se osam timova međusobno bori u dva navrata tokom sezone, dok će četiri najbolja tima imati priliku da se bore u plejofu. Gledaoci će moći uživati u mečevima do 30. marta, kada se očekuje finalni meč, koji će se održati u beogradskoj Kombank Areni.

Branilac titule je tim "ASUS ROG ELITE", koji je prošle sezone stigao čak i do polufinala EU Mastersa.

Za očekivati je da i ove godine budu u konkurenciji za osvajajanje titule, s obzirom da u ovu sezonu ulaze bez većih promjena unutar ekipe.

Još jedan tim sa šampionskim ambicijama je "Rift Esports", koji je bio jedan od favorita za osvajanje titule u prošloj sezoni. Nakon razočarenja zbog neosvajanja titule, odlučili su da ove sezone u svoj tim dovedu najveće evropske talente i da se na taj način domognu pehara šampiona Balkana, koji bi ih dalje odveo na EU Masters.

Takođe, mađarski tim "Wild by Lagardere Sports" slovi za nekoga ko, takođe, ima šampionske ambicije.

Tim "Crvene Zvezde" u pored toga što nije glavni favorit za osvajanje titule, bi se takođe trebao nešto pitati. Ono što je sigurno je da su jedan od timova koji bi vrlo lako može da zagorča život ostatku lige.

"LevelUP Rhinos", "Random5" i "Team Nerotec" su ekipe koje su zadnje uspjele da obezbijede prolaz u Esports Balkan Ligu.

Pored njih, tu je i ekipa "x25 Esports", koja je postala poznata tokom GC 2016 takmičenja, gdje su uspjeli ući u top 8.

Mečevi će biti emitovani ponedjeljkom i četvrtkom, a moći ćete ih pratiti uživo na Fortuna Esports Youtube kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije