Fudbal

Željo odolio pritisku

Nisam zadovoljan igrom, ali smo ostvarili povoljan rezultat i uspjeli odoliti pritisku zbog euforije koja je zavladala proteklih dana, rekao je Amar Osim, trener Željezničara, nakon nedjeljne pobjede u derbiju 2. kola Premijer lige BiH u meču sa Širokim Brijegom.

"Plavi" su na "Grbavici" slavili minimalnim rezultatom 1:0, pogotkom Alena Mešanovića u 86. minutu.

"Ne mogu biti zadovoljan igrom, ali za to možda i ima opravdanja jer nam se poklopilo dosta nepovoljnih stvari. Utakmica sa Širokobriježanima bila je izuzetno teška. Nakon pobjede na startu prvenstva u Zenici stvorila se velika euforija i pritisak na ekipu. Uz to imali smo izuzetno jakog protivnika, pomalo težak teren za igru, te sve u svemu možemo biti zadovoljni što smo odoljeli svim pritiscima i nepogodnostima koje su nas pratile", dodao je Osim.

"Željo" u narednom kolu gostuju kod gradačačke Zvijezde, gdje navijači očekuju nastavak uspješne serije.

"Krenulo nas je dobro u ovoj sezoni i čini se da nakon dvije pobjede sada sve treba ići puno lakše. Međutim, svaka utakmica je drugačija. Ako u narednu sa Zvijezdom uđemo sa istim ambicijama kao u dvije protekle, sigurno je da se opravdano možemo nadati dobrom rezultatu. Naravno, potrebno je do narednog vikenda određene stvari i popraviti i ne dozvoliti da ponovimo greške koje smo pravili", istakao je Osim.

Trener Širokog Brijega Ivica Barbarić rekao je da neće mnogo žaliti za ovim mečom.

"Bili smo puno bolja momčad u prvom poluvremenu, a u nastavku smo dopustili domaćinu da počne igrati i nakon jedne naše pogreške uslijedila je kazna. Možda je neodlučan ishod bio najrealniji. Sve osim suđenja za mene je bilo na jednoj visokoj razini. Ipak, za izgubljenim na 'Grbavici' nećemo previše kukati. Okrećemo se sljedećem domaćem susretu sa Rudarom. Znamo što nam je činiti. Pobjeda je imperativ, sve osim toga, realno, bio bi neuspjeh", rekao je Barbarić i dodao:

"Želio bih čestitati Željezničaru na pobjedi i korektnom prijemu. Atmosfera je bila sjajna i, vjerujte mi, da sam prvi puta nakon jugoslavenske lige, kao igrač i trener, osjetio tu draž nogometa. Pune tribine, korektno navijanje, ovo su utakmice koje vraćaju vjeru i nadu našem nogometu. Vjerujete mi, bez jakog Sarajeva i Željezničara nema kvalitetne lige."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije