Fudbal

Misimović u Galatasaraju

Misimović u Galatasaraju
Misimović u Galatasaraju

Zvjezdan Misimović, fudbalski reprezentativac BiH, od subote više nije član Volfsburga, a karijeru će nastaviti u Galatasaraju.

Jedan od najboljih veznih igrača Evrope sa turskim prvoligašem dogovorio je četvorogodišnju saradnju, a sve bi trebalo da bude ozvaničeno danas. Godišnje će zarađivati oko tri miliona eura, dok će njemački klub na ime obeštećenja inkasirati osam miliona. 

"Meni je 28 godina i dosadašnji dio karijere proveo sam u Bundesligi. Sada želim probati nešto novo. Galatasaraj je veliki klub sa dugom tradicijom i nadam se da ću i u Turskoj ostaviti zapažen trag", rekao je Misimović i dodao:

"U Galatasaraju su bili jako uporni. Pokazali su da me žele i to cijenim. Zaista su me dugo čekali. Posljednjih mjesec se razgovaralo o mom 'preseljenju' u Istanbul i tek sada se sve finaliziralo."

Dva poraza u dvije utakmice i ispadanje iz Lige Evrope nisu dobre vijesti za Galatasaraj, ali bh. internacionalac vjeruje da će osvojiti naslov prvaka Turske i naredne sezone igrati u Ligi prvaka.

"Klub kao što je Galatasaraj uvijek ima visoke ambicije. Armija

vjernih navijača to zaslužuje i nadam se da ću i ja dati svoj doprinos u tome. Navijači su jedan od razloga zbog kojih sam izbrao turski klub, iako sam imao još ponuda iz drugih liga", tvrdi Misimović.

Iako se o tome proteklih mjeseci spekulisalo, Misimović je juče priznao da čelnici Volfsburga nisu bili korektni prema njemu o određenim pitanjima.

"Nisu ispali fer i nemam baš najbolje mišljenje o pojedincima. Neki ljudi jednostavno nemaju stila i ne žalim zbog razlaza. Želio sam ići i drago mi je što je napokon gotovo", kaže Misimović, koji bi danas trebalo da bude predstavljen u Istanbulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije