Fudbal

Aguero igrao sam protiv Totenhema

Aguero igrao sam protiv Totenhema
Aguero igrao sam protiv Totenhema

MANČESTER - Fudbaleri Mančester Sitija ubjedljivo su savladali Totenhem u osmom kolu Premijer lige sa 4:1.

Udarna igla domaćina bio je Sehio Kun Aguero, koji je postigao sva četiri gola, od kojih dva iz penala, dok je strijelac za Totenhem bio Eriksen.

Ovo je druga utakmica u istoriji Premijer lige u kojoj su svirana 4 penala, od kojih su, istina, dva bila sumnjiiva,.

Utakmica je od početnog zvižduka sudije igrana u visokom tempu, u kojem je do 68. minuta, kada je Aguero postigao treći gol za Siti iz penala, šanse imao i Totenhen.

Krenulo je upravo golom sjajnog Argentinca koji je u 13. minutu majstorski nanišanio sa desetak metara iskosa i savladao Lorisa.

Totenhem se nije predavao, munjevito je uzvratio i već u 15. minutu preko Eriksona, koji koristi grešku odbrane, dolazi do 1:1.

Minut kasnije Siti povećava vođstvo na 2:1 pošto gol sa bijele tačke ponovo postiže Aguero.

Njemu ni to nije bilo dovoljno, već u 32. minutu ponovo dobija priliku da zatrese mrežu iz penala, ali mu Loris to ne dopušta.

Totenhem je nastavio da se suprotstavlja ofanzivnom igrom i već u 62. minutu Soldado teatralno pada na ivici šesnaesterca, što je sudija kaznio penalom, ali Hart uspijeva da odbrani Soldadov udarac.

Pet minuta kasnije iz jednog Sitijevog naleta izrodio se penal - pošto je Aguero pivučen za dres u šesnaestercu, da bi potom sa 11 metara savladao Lorisa - 3:1.

Argentinac završava ovu solo partituru još jednim efektnim golom - u 75. minutu kada lijevom nogom stavlja tačku na meč - 4:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije