Fudbal

"Akademci" postali profesionalci

"Akademci" postali profesionalci
"Akademci" postali profesionalci

Mladi fudbaleri Amar Burović, Tarik Handžić, Advan Kadušić i Elvedin Herić potpisali su u petak profesionalne ugovore sa FK Sarajevo.

Ukazivanjem povjerenja četvorici članova Akademije "bordo tima" dokazana je opredijeljenost ovog kluba da proizvodi vlastiti igrački kadar.

"Ovo je naša strategija. Sa šefom Akademije odabrali smo četiri kvalitetna momka i ostaje da se sa trenerom Mehom Kodrom dogovorimo kako ćemo ih vremenom instalirati u prvi tim. Sva djeca kroz FK Sarajevo imaju priliku da dođu do vrha, bez toga da lutaju po nekim zemljama", rekao je Abdulah Ibraković, sportski dikretor ekipe sa "Koševa".

Što se rezultati vide već nakon prve godine rada Akademije, ponosan je i njen prvi čovjek Almir Hurtić.

"Već imamo prve proizvode. Ovo nisu jedini igrači, jer tu su i ostali, poput Radovca, Mihojevića ili Anđušića, igrači koji su radom, disciplinom i kvalitetom zaslužili potpis. Naravno, sam potpis profesionalnog ugovora nije im garant da će postati vrhunski fudbaleri. Moraće nastaviti raditi kao i dosad", smatra Hurtić.

Kvalitetan i profesionalan rad kluba sa "Koševa" svakodnevno prepoznaju i novi sponzori. Tako je u petak ozvaničena saradnja sa NLB bankom.

"NLB banka prepoznala je u Sarajevu, koje je veliki brend, strateškog partnera. Nadam se da će Sarajevo nastaviti ići ovim putem i da će biti uzor svim drugim klubovima", istakao je Senad Redžić, direktor NLB banke, koja je prihvatila saradnju u narednih 12 mjeseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije