Fudbal

Albanski huligani traže oslobađanje Morine

Albanski huligani traže oslobađanje Morine
Albanski huligani traže oslobađanje Morine

TIRANA - Ekstremističke navijačke grupe u Albaniji zatražile su danas oslobađanje Ismailja Morine, koji je na utakmici Srbija - Albanija prošle jeseni na stadionu u Beogradu pustio dron sa zastavom tzv. velike Albanije ili će, u suprotnom, kako tvrde, izazvati nerede u Tirani.

Zahtjev i pretnja upućeni su elektronskom poštom albanskim medijima, a oslobađanje Morine, poznatijeg kao Balista, očekuju do 18 sati danas popodne.

Sa Morinom su, kako je saošteno ranije danas, uhapšene još tri osobe koje su bile sa njim u automobilu, u kojem je pronađeno oružje.

Portal Njuz24 objavio je da je albansko Ministarstvo upoznato sa ovim pretnjama i da se "slučaj istražuje".

Inače, ekstremističke grupe u tim mejlovima Srbe nazivaju pogrdnim nazivom "Škije", a u jednom od njih su potpisani kao "pripadnici gerile iz Tirane".

Oni navode da im je žao što je njihov brat Balista uhapšen i to tumače "malverzacijom antialbanskih krugova, srpske UDB-e, Duke, Rame i mnogih drugih".

"Stavljamo do znanja državnoj policiji, Samiru Tahiriju, Ediju Rami, Armandu Duki da ćemo srpskoj reprezentaciji, našem doživotnom neprijatelju, prirediti veličanstven doček, kakav i zaslužuju naši neprijatelji. Koliko god da mislite da ste preduzeli dovoljne mjere za današnji doček Škija, danas će svet vidjeti da smo mi Albanci i da niko ne može da nas gazi", navedeno je u mejlu, uz parolu "Samo etnička Albanija, Samo velika Albanija. Smrt ili sloboda, crvene brigade".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije