Fudbal

Arsenal "guli kožu s leđa"

Arsenal "guli kožu s leđa"
Arsenal "guli kožu s leđa"

Engleski klubovi i ovog ljeta najveći su potrošači kada su transferi u pitanju, a dio novca neophodnog za kupovinu dobijaju od ulaznica, od čijih cijena se zavrti u glavi. Najskupljom kartom može da se pohvali Arsenal, a najjeftinijom VBA.

Iako Arsenal sezonama unazad ne osvaja mnogo trofeja, njihovi navijači moraju da izdvoje najviše novca kako bi zauzeli mjesto na tribinama "Emirata". Cijena najskuplje karte je čak 2.013 funti, po čemu su "tobdžije" prepoznatljive ne samo na Ostrvu nego i u svijetu. Zanimljivo je da će u sezoni pred nama cijena karte za domaće mečeve Arsenala biti skuplja za tri odsto u odnosu na prošlu.

U top pet klubova čije cijene su najskuplje nalaze se Totenhem, Čelsi, Mančester junajted i, sasvim iznenađujuće, Kvins Park Rendžers, povratnik u društvo najboljih. Od vodeće petorke, uz Arsenal, samo je KPR podigao cijene karata u odnosu na prošlu sezonu i to za čak 38 osto i najskuplja košta 949 funti. Samim tim ovaj klub može da se pohvali najvećim poskupljenjem kada su u pitanju klubovi Premijer lige.

Nešto više razumijevanja prema navijačima kada su vodeći klubovi u pitanju imaju aktuelni prvak Mančester Siti, ali i Liverpul. Najskuplja karta koju navijači "građana" moraju da plate da bi gledali Edina Džeku i društvo iznosi 860 funti, dok su "redsi" nešto skuplji sa cijenom od 869 funti.

Jedini klub koji je snizio cijene karata u odnosu na prošlu sezonu je Njukasl, i to za simboličnih jedan odsto i najskuplja karta sada iznosi 710 funti. Pored pomenutih Junajteda, Čelsija i Totenhema, cijene karata nisu mijenjali Vest Hem, Sanderlend, Svonsi i VBA. Najjeftinije karte na Ostrvu plaćaju navijači VBA i najskuplja je 459 funti.

Kada se gledaju svi klubovi zajedno, cijene karata su u prosjeku skuplje za 6,6 odsto, ali je sigurno da će, bez obzira na sve, tribine premijerligaških stadiona kao i obično biti ispunjene do posljednjeg mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije