Fudbal

Arsenal na 'Emiratima' savladao Lester Siti

Arsenal na 'Emiratima' savladao Lester Siti
Arsenal na 'Emiratima' savladao Lester Siti

Golom Danija Velbeka u posljednjem, 95. minutu Arsenal je na 'Emiratima' savladao Lester Siti sa 2:1, u derbiju 26. kola engleske Premijer lige.

Velbek, koji se vratio poslije višemjesečne pauze zbog povrede, iskoristio je sjajan centaršut Mesuta Ezila iz prekida i doneo veliki preokret svom timu u posljednjem napadu.

Ovim trijumfom, ’Tobdžije’ su srušile prvoplasirani tim na tabeli koji je zadržao vođstvo, ali sada ima samo dva boda prednosti od Arsenala.

’Lisice’ su još jednom pokazale da su legitimni kandidat za titulu, ali nisu izdržale jer su gotovo čitavo drugo poluvrijeme igrale sa igračem manje, zbog dva žuta kartona Danija Simpsona.

Veliku ulogu u ovom meču imao je sudija Martin Etkinson koji u prvom poluvremenu nije dosudio penal za domaćina, da bi najstrožu kaznu maltene poklonio gostima u finišu meča. Poslije kontre koja je počela nedosuđenim faulom Morgana nad Ezilom, Načo Monreal je startovao na Vardija koji mu se upleo u noge, dobio jedanaesterac i sigurno ga izveo.

Poslije gola se otišlo na odmor, a prvih desetak minuta nastavka odredilo je dalji tok meča – Simspon je zaradio dva žuta kartona, da bi Arsen Venger pogodio s izmjenama jer je uveo Tija Volkota, a nešto kasnije i Velbeka.

Napadač Olivije Žiru potpuno se razigrao, gospodario je kaznenim prostorom rivala i u 70. minutu magičnom asistencijom namjestio gol upravo Volkotu. Od tog trenutka krenula je potpuna opsada Lestera, čiji su se igrači, predvođeni maestralnim golmanom Kasperom Šmajhelom, odlično branili.

Danac je zaustavio nekoliko udaraca ’Tobdžija’, a među silnim intervencijama se izdvojila ona poslije šuta Žirua. Ipak, gosti nisu izdržali i u posljednjem napadu su primili gol na već opisan način.

Mesut Ezil stigao je do svoje 17. asistencije u prvenstvu, Arsenal je postigao stoti gol posle 90. minuta u Premijer ligi po čemu je apsolutni rekorder, dok se borba za titulu dodatno zakuvala.

Nastavak ćemo imati već od 17.15 kada Mančester Siti na ’Itihadu’ dočekuje Totenhem. ’Građani’ su četvrti sa 47 bodova, jednim manje od ’Pevaca’.

(N.N/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije