Fudbal

Baždarević: Lugušić odlično rješenje

Baždarević: Lugušić odlično rješenje
Baždarević: Lugušić odlično rješenje

Neformalno druženje Mehmeda Baždarevića u petak sa medijima ipak je iskorišteno za raport o budućim aktivnosti selektora i njegovih saradnika.

Nakon evropske turneje i obilaska niza provjerenih i potencijalnih reprezentativaca, ovaj vikend stručni štab "zmajeva" provesće na domaćem terenu. Meša će prvog dana vikenda gledati utakmicu u Mostaru između Zrinjskog i Slavije, odnosno dan kasnije meč Željezničar - Olimpic. Dragan Perić putuje u Split na susret Hajduk - Zadar, dok će Igor Janković na tribine "Banja Ilidže", gdje se sastaju Zvijezda i Sarajevo. Strateg golmana Enver Lugušić dobio je putni nalog za Ugljevik, gdje igraju Radnik i Široki Brijeg.

"Nemam veliki uvid u Premijer ligu BiH i njene igrače, ali nastojaću ovog vikenda pogledati što više utakmica da bih imao pravu sliku kvaliteta domaćeg takmičenja. Ovaj stručni štab učiniće sve da u dresu reprezentacije nastupi veći broj 'domaćih' fudbalera'", najavio je Baždarević.

Ne isključuje mogućnost da će u utakmici s Andorom biti debitanata, ali će okosnica ipak ostati.

"Proteklih mjeseci pratio sam formu bh. internacionalaca koji su bili nosioci igre reprezentacije. Prikupio sam veliki broj informacija. Drago mi je što se Edin Džeko nakon povrede vratio na teren i sigurno je da će to biti veliki plus za ekipu. Takođe, raduje me igra Emira Spahića", kazao je Baždarević.

Nije skrivao zadovoljstvo izborom Envera Lugušića na mjesto trenera golmana.

"Lugušić je odlično rješenje iako su i ostali kandidati bili zaista dobri. Nadam se da ćemo svi dobro raditi i da će naši igrači biti u dobroj formi. Reprezentacija je iznad svih nas i svima nam je zajednički cilj plasman na Evropsko prvenstvo u Francusku", zaključio je Baždarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije