Fudbal

Baždarević: Ne možemo sebi priuštiti luksuz da gubimo igrače

Baždarević: Ne možemo sebi priuštiti luksuz da gubimo igrače
Baždarević: Ne možemo sebi priuštiti luksuz da gubimo igrače

ZENICA - Mi nismo zemlja bogata fudbalerima, ne možemo sebi priuštiti luksuz da gubimo igrače. Ja sam već počeo raditi na tome, ali još nije vrijeme za špekulacije o imenima potencijalnih reprezentativaca, izjavio je selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević na zvaničnom predstavljanju u Trening kampu N/FSBiH u Zenici.

Vjeruje da će reprezentacija BiH pod njegovim mandatom dobiti nove igrače. Izvršnom odboru je zahvalio na izboru, te istakao da je spreman na izazove i da želi krenuti u akciju.

"Učiniću sve da sa svima dobro sarađujemo u interesu fudbala u BiH", rekao je Baždarević.

On je na poziciji selektora zamijenio Safeta Sušića. Potpisao je ugovor do kraja kvalifikacija za EURO 2016, s mogućnošću produženja saradnje nakon kvalifikacija.

Prilikom zvaničnog predstavljanja selektora otkrivena su imena i dva Baždarevićeva pomoćnika. To su Stefan Žili iz Francuske i Dragan Perić, dok će imena trenera golmana i još jednog asistenta biti objavljeni u narednom periodu.

Na konferenciji su objavljena imena novih selektora i ostalih bh. selekcija. Umjesto Vlade Jagodića, Izvršni odbor N/FSBiH odabrao je Darka Nestorovića za selektora mlade U21 reprezentacije BiH, dok će juniorsku U19 selekciju predvoditi Toni Karačić, a selektor kadetske U15 reprezentacije je Zoran Erbez.

Samira Hurem je ostala na poziciji selektora ženske seniorske reprezentacije BiH, dok će mlade ženske selekcije predvoditi Nikola Nikić (U19) i Ilija Lučić (U17).

Boro Matan je izabran za selektora futsal reprezentacije BiH, a Mirza Varešanović olimpijsko-mediteranske selekcije.

Predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH Elvedin Begić je naglasio da je godina na izmaku protekla u znaku učešća BiH na SP u Brazilu, uz veliki broj aktivnosti N/FSBiH, popraćenih brojnim problemima, te da je Savezu i novim selektorima potrebna podrška javnosti u nastojanjima da ispune zadate ciljeve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije