Fudbal

Baždarević zadovoljan

Baždarević zadovoljan
Baždarević zadovoljan

Bila je to otvorena utakmica u kojoj smo i mi i oni željeli da pobijedimo, a na kraju je remi najrealniji, kazao je selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević nakon prijateljske utakmice (1:1) s Austrijom u Beču.

"Zmajevi" su u utorak uvečer na bečkom stadionu "Ernst Hapel" odigrali dva potpuno različita poluvremena: prvo, u kojem praktično nisu ni prišli golu protivnika i koje su izgubili sa 0:1 golom Marka Janka, te drugo u kojem su potpuno dominirali i zasluženo stigli do izjednačenja golom Izeta Hajrovića u 48. minuti.

Baždarević nije krio zadovoljstvo nakon utakmice. Osim činjenice da i u svom drugom susretu na klupi BiH nije poražen, radovalo ga je i to što je dao priliku mnogim igračima i na taj način proširio bazu. Istakao je zadovoljstvo igrom momaka koji su u nastavku dobili šansu da uđu sa klupe.

"Mislim da možemo biti zadovoljni. Bilo je dosta trčanja, možda ne previše opasnih situacija pred protivničkim golom, ali je bilo dobro jer smo nastojali da igramo. I taj neriješeni rezultat je neka vrsta satisfakcije za nas", priča Baždarević i nastavlja:

"Cijeli ovaj period koji smo proveli zajedno može se ocijeniti kao uspješan. Momci su odlično radili i pokazali da ozbiljno shvataju svoj posao. Vidjeli smo nekoliko novih igrača i kad se sve ovo slegne napravićemo jednu ozbiljniju analizu. Nastojimo da vratimo neke naše igrače u 'fudbalski život' i raduje me što je Hajrović pokazao potencijal, kao i još neki momci poput Semira Štilića, kojem sigurno nije bilo lako, ali je odigrao veoma dobro".

Na utakmici koja je bila fer i korektna zamalo je u 63. minutu došlo do incidenta jer je nakon žešćeg starta Muhameda Bešića nad jednim austrijskim igračem na njega nasrnuo defanzivac Austrije Aleksandar Dragović. U sve se uključio i Edin Džeko koji je, prijeteći prstom, očitao bukvicu Dragoviću. Svi učesnici su dobili po žuti karton, a nakon meča Dragović je izjavio da su to bile obične varnice i sastavni dio fudbala.

Trijumf Belgije

U utorak je odigrana i jedna utakmica kvalifikacione Grupe B za EP 2016. u kojoj se nalazi i BiH. Belgija je u gostima savladala Izrael sa 1:0 i preuzela lidersku poziciju u grupi zajedno sa Velsom sa po 11 bodova. Slijedi Izrael sa devet, četvrti Kipar sa šest, peta je BiH sa pet, a Andora je bez bodova. BiH će u narednom meču ugostiti Izrael 12. juna u Zenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije