Fudbal

Baždarević zadovoljan igrom i rezultatom

Baždarević zadovoljan igrom i rezultatom
Baždarević zadovoljan igrom i rezultatom

BEČ - Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević zadovoljan je remijem i zalaganjem bh. fudbalera u prijateljskom meču protiv Austrije, koji je odigran sinoć na stadionu ''Ernst Happel'' u Beču.

Selekcije BiH i Austrije odigrale su neriješeno 1:1, a jedini pogodak za BiH u tom susretu postigao je fudbaler njemačkog Verdera Izet Hajrović početkom drugog poluvremena.

"Mislim da smo svih 90 minuta igrali ozbiljno, tako da sam zadovoljan igrom i rezultatom. Igali smo angažovano, trčali smo i mislim da svi možemo biti zadovoljni rezultatom protiv ekipe koja dugo igra zajedno i odlično stoji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo", rekao je Baždarević na konferenciji za medije nakon meča.

Selektor BiH ističe da je može biti zadovoljan i igrom nekolicine novih igrača u taboru BiH, te da sada gaji veće nade za ono što reprezentaciju BiH očekuje u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Dodao je da je u ovom meču želio isprobati neke igrače, ali da je i rezultat bio važan, te da ne shvata zašto je utakmica bila malo grublja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije