Fudbal

Benko može da igra za Sarajevo

Benko može da igra za Sarajevo
Benko može da igra za Sarajevo

Leon Benko konačno je dobio pravo nastupa u dresu Sarajeva.

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske, koji je još ljetos stigao na "Koševo", morao je pauzirati čitavu jesenju polusezonu zbog administrativnih barijera.

Ipak nepravosnažnom presudom FIFA spor sa bivšim klubom Dalian Aerbinom riješen je u Benkovu korist.

"Ne znam u čemu je bio problem i zašto se moj slučaj povezivao sa Kinezima. Zaista mi je žao i krivo što je sve iskomplikovano. Svakom fudbaleru najteže je kada ne igra. Bio sam dosta nervozan zbog toga, ali konačno je sve gotovo. Pripremiću se što bolje sa ostatkom ekipe kako bih bio od što veće koristi u proljetnom dijelu treneru Mehi Kodri i mojim saigračima", rekao je Benko.

Igrač koji je ugovor sa "brodo timom" potpisao još 15. septembra iz cijele priče mogao bi izaći i bogatiji za određeno obeštećenje od bivšeg kluba.

"Nakon što je FIFA presudila u moju korist, očekujem da odredi koliko ću novca dobiti. Odluka u moju korist biće mi dodatni podstrek da treniram u miru. Nije bilo lako u zadnja tri-četiri mjeseca", zaključio je hrvatski napadač.

Fudbaleri Sarajeva na odmoru će biti do sredine januara. Jesenji vicešampioni i aktuelni vlasnici trofeja Kupa BiH pripreme će, osim u svom gradu, obaviti u Čitluku i Antaliji.

"Obradovala nas je pozitivna vijest vezana za Leona Benku i on će prvim danom prelaznog roka 1. februara biti i zvanično registrovan za naš klub i konkurisati naravno za ekipu", rekao je Tarik Trbić, portparol FK Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije