Fudbal

Bh. klubovi večeras igraju revanše prvog pretkola Lige Evrope

Bh. klubovi večeras igraju revanše prvog pretkola Lige Evrope
Bh. klubovi večeras igraju revanše prvog pretkola Lige Evrope

Želimo ne samo prolaz, već i novu pobjedu, rekao je Slaven Musa, trener Širokog Brijega, najavljujući revanš utakmicu prvog pretkola Lige Evrope protiv azerbejdžanske Gabale.

Susret se igra večeras na stadionu "Pecara" s početkom u 20.30, a tim iz Hercegovine brani prednost od 2:0.

"Nastojaćemo pružiti još jednu dobru partiju i upisati novi trijumf, ali to ne znači da ćemo srljati. Prolaz je ipak na prvom mjestu", kaže Musa, kojem će jedna od glavnih uzdanica i ovoga puta biti upravo dvostruki strijelac iz Azarbejdžana i kapiten Vagner.

Bh. predstavnik je još u prvom susretu pokazao da je rival s više evropskog iskustva. Zato se i večeras očekuje maksimalna koncentracija i ozbiljnost u pristupu bez obzir na solidnu prednost.

"U odnosu na prvi meč lišeni ćemo biti pomoći Stipe Markovića, koji je zadobio povredu i ponovo će na teren početkom narednog tjedna. Za tim konkurira prvi vratar Antonio Soldo, koji je imao želučanih problema i nije branio u Azerbejdžanu. Svi ostali su spremni i očekujem da ponovo pokažu ozbiljnost i kvalitet jer svi vrlo dobro znamo šta nam nosi ova utakmica", rekao je Musa.

Prvotimac Dino Ćorić naglašava da posao još nije završen.

"Cijelu prošlu sezonu smo se borili za Evropu i naporno trenirali. Sada ne smijemo prokockati priliku. Pola posla smo odradili u Azerbejdžanu, a drugu polovinu ćemo na 'Pecari' uz pomoć navijača. Uz pravi pristup pobjeda neće izostati", smatra Ćorić.

Svoj evropski put večeras nastavlja i Željezničar. Sarajlije su se propisno ispromašivale u prvom susretu na "Koševu" protiv Lovćena i odigrali tek 0:0, te se nadaju da utisak mogu popraviti u gostima.

"Naše namjere u Crnoj Gori su jasne, idemo po prolaz dalje. Vjerujemo u svoj kvalitet i s maksimalnim pristupom možemo do drugog pretkola. Utakmica će biti jako teška, posebno jer se igra po velikoj vrućini, ali moramo biti spremni na sve", rekao je Tomislav Tomić, veznjak "plavih".

Utakmica u Petrovcu igra se od 17.30, a "plavi" bi trebalo da imaju i podršku preko 100 svojih navijača.

10

KM koštaju ulaznice za meč na "Pecari", dok je ulaz za djecu slobodan, a istočna tribina će biti zatvorena jer nema gostujućih navijača

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije