Fudbal

BiH i Srbija bez pomjeranja na FIFA rang listi

BiH i Srbija bez pomjeranja na FIFA rang listi
Foto: Ilustracija | BiH i Srbija bez pomjeranja na FIFA rang listi

Fudbalska reprezentacija Srbije zadržala je 42. poziciju svijeta na najnovijoj FIFA rang listi sa 713 bodova, a Bosna i Hercegovina je i dalje 30. sa 815 bodova.

Srbija se, sa istim brojem bodova kao i Rumunija, nalazi se ispred Japana i Australije, a iza Paragvaja, Češke i Nigerije.

Od rivala ekipe Slavoljuba Muslina iz kvalifikacione grupe za plasman na Mundijal naredne godine, Vels je napredovao za dvije pozicije i sada je 18., Republika Irska ostala je 29., kao i Austrija 37., odnosno Gruzija 112., dok je Moldavija pala za jedan stepenik na 159. mjesto.

Kada su u pitanju protivnici BiH, najbolje pozicioniran tim iz grupe je u kvalifikacijama za SP je Belgija koja se nalazi na 9. poziciji sa 1194 boda. Grčka je 38. (716 bodova), Kipar 94. (358), Estonija 98. (334), dok Gibraltar bez bodova zauzima 206. mjesto.

Na samom vrhu došlo je do promjene, Brazil se poslije samo mjesec vratio na prvo mjesto ispred Njemačke, treća je Argentina, dok su Švajcarska i Poljska na četvrtoj i petoj poziciji što im je najbolji plasman ikada.

Selekcija Portugalije skliznula je za dva na šesto mjesto, a u Top10 su Čile, Kolumbija, Belgija i Francuska.

Sljedeća FIFA rang lista izlazi 14. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije