Fudbal

BiH slavila u Albaniji, Džeko postigao 50. gol za reprezentaciju

BiH slavila u Albaniji, Džeko postigao 50. gol za reprezentaciju
BiH slavila u Albaniji, Džeko postigao 50. gol za reprezentaciju

Bosna i Hercegovina je na gostovanju u Elbasanu savladala Albaniju sa 2:1. Džeko je donio vođstvo gostima sa penala u sedmom minutu, a Lulić je u 43. udvostručio prednost. Konačan rezultat je postavio Balaj u 69. minutu.

Napadač Rome Edin Džeko obilježio je veliki jubilej u Elbasanu u utorak, postigao je 50. gol za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Džeko je sa penala u šestom minutu donio vođstvo "Zmajevima" protiv Albanije, koju su savladali 2:1.

Najbolji strijelac u istoriji BiH je za reprezentaciju debitovao 2007. protiv Turske, kada je odmah postigao prvenac, sjajnim volejom za izjednačenje koji je pokrenuo preokret BiH do 3:2.

Postigao je devet pogodaka u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010, a jedan više na putu za Mundijal u Brazilu 2014. prvo i za sada jedino veliko takmičenja na kojem su učestvovali "Zmajevi".

Kombinovala je reprezentacija Hrvatske sastav u Talinu i doživjela debakl. Estonija je na svom stadionu slavila sa ubjedljivih 3:0. Izabranici Antea Čačića su “kapitulirali” već u prvom minutu kada je Luc postigao gol, što je ujedno bio i najbrži pogodak koji su “vatreni” primili. U završnici meča su pobjedu samo potvrdili Vasiljev i Zenjov.

Gruzija je bila ubjedljiva protiv Letonije (5:0), Makedonija je lako izašla na kraj sa Bjelorusijom (3:0), dok je u derbiju ovih prijateljskih mečeva nacionalnih timova u duelu Rusije i Belgije bilo najzanimljivije (3:3).

Rusi su poveli preko Vašina u trećem minutu, Miralas je u 17. izjednačio sa “bijele tačke”, a Benteke golovima u 42. i 45. minutu napravio potpuni preokret. Domaći tim nije odustajao, Miračuk je smanjio u 74, samo dva minuta po ulasku na teren, a Buharov je u drugom minutu sudijske nadoknade postavio konačan rezultat.

REZULTATI:

Gruzija – Letonija 5:0

Albanija – BiH 1:2

Estonija – Hrvatska 3:0

Makedonija – Belorusija 3:0

Rusija – Belgija 3:3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije