Fudbal

BiH vicešampion svijeta

BiH vicešampion svijeta
BiH vicešampion svijeta

Reprezentacija beskućnika Bosne i Hercegovine u malom fudbalu je osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu, koje se održava u Čileu. Bh. predstavnici su poraženi u finalu od domaće selekcije rezultatom 5:2.

Domaćin je u prvom poluvremenu brzo stigao do visokog vođstva od 3:0. Bh. predstavnici su uspjeli smanjiti razliku početkom drugog poluvremena, ali su Čileanci odmah uzvratili četvrtim golom. Bh. reprezentativci se nisu predavali te su postigli drugi gol u finalu. Ipak, nošeni domaćom publikom, Čileanci su do kraja uspjeli postići gol za konačnih 5:2.

"Fantastično iskustvo za naš tim, sve nas iz reprezentacije. Imamo nove prijatelje diljem svijeta. Ljudi nas cijene, naši igrači su ih zadivili u pojedinim mečevima. Napravili smo odličnu stvar koju niko od nas neće zaboraviti do kraja života. Uradili smo i odličnu promociju za državu Bosnu i Hercegovinu jer SP je pratio veliki broj medija iz cijelog svijeta. Hvala još jednom svima koji su nam pomogli da bismo uopšte došli na SP u Čile. Hvala i svima koji su nam čestitali na osvajanju planetarne srebrne medalje", istakao je Elmedin Škrebo, selektor reprezentacije beskućnika BiH i socijalni radnik iz Međunarodnog foruma solidarnosti "Emmaus", koji je i nosilac projekta reprezentacije beskućnika BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije