Fudbal

Borac 1926 najavljuje ofanzivu

Borac 1926 najavljuje ofanzivu
Borac 1926 najavljuje ofanzivu

Čelnici novoformiranog Gradskog fudbalskog kluba Borac 1926 iz Banjaluke zadovoljni su svojom debitantskom sezonom na fudbalskoj pozornici RS.

Ekipa je takmičenje počela od najnižeg ranga Četvrte lige RS, a cilj je u godinama koje slijede stvaranje stabilnog prvoligaša i potencijalnog kandidata za Premijer ligu BiH.

"Mi smo najmlađi klub i prve sezone nismo imali priliku da napravimo neki značajniji rezultat. Zbog kasne registracije 27. avgusta 2013. nismo bili u mogućnosti za pojačanja i formiranje jakog tima. Sada je situacija drugačija, iskoristićemo prelazni rok, odraditi kvalitetno pripreme i siguran sam - prošetati Četvrtom i potom Trećom ligom RS", rekao je Stanoje Štrbac, predsjednik FK Borac 1926.

Zamisao je da ovaj sportski kolektiv bude i rasadnik talenata, a najviše plodova svakako bi trebalo da ubire imenjak sa tradicijom - Borac Banjaluka.

"Kao što Partizan ima Teleoptik ili Dinamo Lokomotivu, želja nam je da mi budemo ispostava Borcu. Zašto bi talenti išli u druge gradove kad se mogu afirmisati u Banjaluci", smatra Štrbac.

Boje Borca 1926 pod budnim okom trenera Radojkovića ove sezone su branili: Štrbac, Stanković, Panić, Kočaber, Munjiza, Salkanović, Pejić, A. Čavka, Gligorić, E. Čavka, Mrakić, Ristić, Škulj, Granolić, Rujević, a za normalno funkcionisanje pobrinuli su se predsjednik Stanoje Štrbac, direktor Milan Vuković, sekretar Gordana Babić i brojni prijatelji kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije