Fudbal

Borac i Slavija dobili licence

Borac i Slavija dobili licence
Borac i Slavija dobili licence

SARAJEVO - Fudbalski klubovi Borac i Slavija dobili su juče licence za nastup u BH telekom Premijer ligi za narednu sezonu, odlučeno je na sjednici Drugostepene komisije N/FS BiH, održanoj u Sarajevu.

S obzirom na proceduru, iz bh. kuće fudbala prije zvanične informacije za javnost o svojoj odluci prvo su obavijestili same klubove. Iz premijerligaša iz Istočnog Sarajeva potvrdili su "Nezavisnim" da su dobili zeleno svjetlo.

"Obaviješteni smo iz N/FS BiH da nam je odobrena licenca, što smo mi i očekivali s obzirom na to da smo dostavili svu traženu dokumentaciju, odnosno izmirili određene obaveze", rekao je Zdravko Šavija, predsjednik Slavije.

FK Borac kočio je spor sa Školom fudbala Džaja, sa kojom je u posljednji čas ipak postignuto rješenje odlaganjem izvršnog postupka u predmetnom sudskom sporu, što je "Nezavisnim" potvrdio i Dražen Nikolić iz advokatske kancelarije Vesne Stevanović iz Bijeljine.

Iz Platonove ulice nisu mogli da potvrde niti da demantuju dobijanje licence, jer, kako su kazali, na adresu kluba još nije bila stigla zvanična odluka Disciplinske komisije.

"Bilo je teško skupiti svu dokumentaciju. Nešto smo platili, nešto dogovorili, a mislim i da smo na dobrom putu da dođemo do rješenja i u slučaju 'Džaja'. Još nismo dobili zvaničnu potvrdu, ali mislim da smo dobili licencu", rekao je Robert Zrilić, direktor Borca, koji je istakao da se svi u klubu spremaju za odlučujući meč u borbi za opstanak u BH Telecom Premijer ligi BiH protiv Viteza, koji se igra u nedjelju od 17 časova.

Iako je trenutno jedanaestoplasirani Borac otklonio administrativne prepreke, za nastup u Ligi 12 naredne sezone potrebno je i da u posljednjem 30. kolu ostvari pobjedu protiv Viteza, koji im je posljednja prepreka na putu ka opstanku. Na sjednici Prvostepene komisije N/FS BiH, koja je održana 28. aprila, osim Borca i Slavije, licence nisu dodijeljene još Drini i Veležu, a iz ova dva kluba nisu potvrdili da su im iste odobrene juče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije