Fudbal

Borac očekuje pun stadion protiv Vojvodine

Borac očekuje pun stadion protiv Vojvodine
Borac očekuje pun stadion protiv Vojvodine

Fudbaleri Borca nakon preokreta savladali su Drinu iz Zvornika rezultatom 2:1, u 29. kolu BH Telecom Premijer lige BiH, a već u ponedjeljak ih čeka prijateljski susret sa Vojvodinom (20 časova), koji je samo jedan dio akcije za spas "crveno-plavih".

Čelnici Banjalučana, zajedno za vjernim navijačima, popularnim "Lešinarima", pokrenuli su akciju odigravanja susreta, a očekuje se da tribine Gradskog stadiona budu ispunjene do posljednjeg mjesta.

"Lešinari" su pokrenuli i akciju "Borac to smo svi", kojoj su se odazvali mnogi sportski kolektivi u gradu na Vrbasu, među kojima su OKK Borac, RK Borac, ŽKK Mladi Krajišnik, BK Slavija, TK Borac... te učenici pojedinih osnovnih škola, vatrogasci, penzioneri...

Robert Zrilić, direktor Borca, istakao je da je u prodaju pušteno 10.000 karata, a da je za tri dana prodato blizu 5.000.

"Očekujemo pun stadion, jer nam u goste dolazi sportski prijatelj Vojvodina, kao i čelni ljudi Novog Sada. Ovom prilikom na stadion pozivam našeg gradonačelnika Slobodana Gavranovića, te Željku Cvijanović, predsjednicu Vlade RS, i Milorada Dodika, predsjednika RS", kazao je Zrilić i dodao: "Prodaja karata ide dobro i pozivam sve koji vole Borac, sve navijače i ljubitelje fudbala da dođu na stadion i pokažu da su uz klub u teškim trenucima."

Uvertiru za susret sa Vojvodinom Borac je imao u subotu, kada je savladao Drinu (2:1) nakon preokreta. Gosti iz Zvornika poveli su evrogolom Radovana Vasića u 15. minutu, a preokret u nastavku susreta donijeli su Joco Stokić (60. minut) i Fedor Predragović (90. minut).

Vlado Jagodić, trener Borca, istakao je da je današnji susret s Vojvodinom šlag na kraju.

"Drago mi je što ćemo biti u prilici da odigramo utakmicu koja je naišla na ovako veliku podršku, što nije slučajno, jer igramo sa sportskim prijateljima, kako u smislu timova tako i navijačkih grupa. Nadam se da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta, jer Borcu treba podrška i drago mi je da su i ostali sportski kolektivi pružili podršku klubu", kazao je Jagodić, koji je istakao da će svi igrači dobiti priliku, jer će ovo biti oproštaj od domaće publike za ovu sezonu.

U meču posljednjeg, 30. kola Banjalučani gostuju u Mostaru kod Veleža.

Veterani

Delegacija Novosađana u grad na Vrbasu dolazi u ponedjeljak, a odmah nakon utakmice planiran je povratak u Srbiju.

Kao uvertira za meč seniorskih timova, snage će odmjeriti veterani Borca i Vojvodine (18 časova), a igraće se dva poluvremena po 30 minuta.

Veterane Vojvodine će u Banjaluci predvoditi Miodrag Pantelić, Goran Šaula, Ljubiša Dunđerski, Jovan Tanasijević, Milan Belić...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije