Fudbal

Borac putuje u Zvornik po 3 boda

Borac putuje u Zvornik po 3 boda
Borac putuje u Zvornik po 3 boda

Bodovi su preko potrebni i Drini i nama, rekao je Vinko Marinović, trener Borca, pred subotnje gostovanje u Zvorniku u okviru 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Banjalučani su u prošlom kolu poraženi u Gradačcu od Zvijezde i tako su prekinuli seriju od sedam utakmica bez poraza. Sada, dva kola prije kraja jesenjeg dijela prvenstva žele da se vrate na pobjednički kolosijek i zadrže se u vrhu tabele.

"Drina trenutno ima 13 bodova i mislim da su zaslužili mnogo više od toga na osnovu prikazane igre. Radi se o uigranoj i mladoj ekipi koja je željna dokazivanja, a mi s druge strane moramo da ostvarimo što bolji rezultat, a to je pobjeda, kako bismo se zadržali u gornjem dijelu tabele", rekao je trener Borca, koji u ovom meču neće računati na golgetera Jocu Stokića koji ima crveni karton, dok je nastup Siniše Dujakovića neizvjestan.

Vladan Grujić, kapiten ekipe s Gradskog stadiona, istakao je da se ekipa trgnula nakon poraza od Zvijezde i da u Zvornik idu po novu pobjedu.

"Drina je protivnik protiv kojeg moramo i možemo da pokažemo kvalitet. Dobri rezultati su nas uspavali, ali sada želimo nova tri boda. Mi smo Borac i u svakom meču idemo na pobjedu", kazao je Grujić.

Zvorničani ove sezone igraju promjenljivo, a u posljednja tri domaća susreta upisali su isto toliko remija. Ukoliko zimsku pauzu žele dočekati izvan rizične zone i ostati u srednjem dijelu tabele, u subotu nemaju pravo na kiks.

"Borac je protivnik protiv kojeg se ne može obećati dobar rezultat, ali možemo obećati da ćemo uložiti maksimalan trud da to ostvarimo. Banjalučku ekipu poštujemo, što ne znači da ih se plašimo. Vjerujem da igrači mogu dati sve od sebe kako bi poslije tri remija ostvarili i pobjedu. Primjetna je ogromna želja kod igrača da ostvare dobar rezultat, a kvalitet protivnika samo je dodatni motiv", kazao je Dragan Mićić, trener Drine.

Derbi ekipa iz gornjeg dijela tabele i jednih od glavnih pretendenata za trofej igra se u nedjelju na "Otoci". Aktuelni šampion Zrinjski pokušaće protiv Olimpica da popravi loš utisak iz prošlog kola kada su remizirali kod kuće sa Čelikom. 

Parovi 14. kola

Subota od 13.30: Drina - Borac, Velež - Zvijezda, Mladost - Sloboda, Sarajevo - Vitez, Travnik - Željezničar, Čelik - Radnik, Široki Brijeg - Slavija

Nedjelja od 13: Olimpic - Zrinjski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije