Fudbal

Brandao: Mota me vrijeđao

Brandao: Mota me vrijeđao
Brandao: Mota me vrijeđao

Napadač Bastije Brandao oglasio se prvi put nakon što je zbog udaranja Tijaga Mote, fudbalera PSŽ-a, zaradio šestomjesečnu suspenziju. Napadač je rekao da ga je igrač "prinčeva" vrijeđao.

Incident se dogodio u tunelu na "Parku prinčeva", nakon pobjede PSŽ-a od 2:0 u meču igranom prije više od tri mjeseca. Brandao je nakon susreta udario italijanskog reprezentativca glavom i slomio mu nos.

"Nisam govorio o incidentu sve do sada. Zadržao sam priču za čelnike lige i pravosuđe, ali sada želim priču da podijelim sa javnosti. Mota me vrijeđao cijelu utakmicu. Ne želim da ponovim njegove riječi. Razgovarao sam sa čelnicima lige o tome. Bile su to grube uvrede za mene i moju porodicu. Nikad nisam čuo tako nešto", izjavio je Brandao, koji je zatim nastavio da se ispovijeda:

"Nisam ga želio napasti, samo sam želio da razgovaram s njim. Na kraju su me ponijele emocije i udario sam ga. Žalim zbog tog postupka i želim da se izvinim svima. Kao profesionalac, moram da budem primjer drugima. Izvinjavam se svojim trenerima, djeci i svima ostalima."

Brandao je, bez obizra na sve, dobio visoku kaznu i moraće da pauzira do 20. februara sljedeće godine.

"Nisam iznenađen tako dugačkom kaznom. Ipak, ne mislim da će me po tome pamtiti u Francuskoj, postigao sam važne golove, osvajao trofeje", rekao je 34-godišnji Brazilac koji ne razmišlja o promjeni kluba i države:

"Srećan sam u Francuskoj, ne želim da idem iz Bastije, treniram i želim da ostanem u dobroj formi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije