Fudbal

Čapljić: Mogli smo do tri boda

Čapljić: Mogli smo do tri boda
Čapljić: Mogli smo do tri boda

Ofanzivna igra na "Pecari" sa ček četiri napadača, Dejanom Raševićem, Lazarom Vidićem, Ivanom Mamićem i Zoranom Kokotom, donijela je Slaviji vrijedan bod na otvaranju nove sezone u Premijer ligi BiH.

Igra protiv jednog od najozbiljnijih kandidata za titulu dokazala je da najave trenera Vlade Čapljića o borbi za vrh nisu bez osnova. Pokazali su fudbaleri iz Istočnog Sarajeva da ove sezone mogu pomrsiti račune svakome i da je priča o borbi za premijerligaški status sada stvar prošlosti.

"Govorio sam da se nećemo braniti u Širokom. Imali smo domaćina "u šaci" i trebalo je da postignemo barem jedan pogodak. Nisam nezadovoljan podjelom bodova, ali ipak moram reći da smo bili samo malo koncentrisaniji u fazi napada, kući smo mogli i sa punim plijenom. Naravno i jedan bod je veliki uspjeh, jer Široki je kvalitetan sastav protiv kojeg će tek rijetki uspjeti doći do bodova. Posebno na 'Pecari'", smatra Čapljić.

Da bi remi iz Hercegovine imao stvarnu vrijednost, treba ga ovjeriti narednog vikenda na domaćem terenu protiv Travnika.

"Samo ako pobijedimo Travničane, onda ovaj bod iz Širokog dobija na težini. Ne smijemo se sada opustiti i potcijeniti goste u nerednom kolu. Travnik nije bezazlen, što potvrđuje i njihov dobar start takođe protiv jekog rivala, Željezničara, rezultatom 0:0. Mislim da smo mi igrom i rezultatom u Širokom pokazali svima koliko smo dobri i koliko možemo u bh. prvenstvu. Najavljivali smo pohod na vrh tabele, 'Pecara' je samo najava toga i sada treba nastaviti protiv Travničana", rekao je Kokot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije