Fudbal

Ćurčić: Potrebna nam je sveža krv

Ćurčić: Potrebna nam je sveža krv
Ćurčić: Potrebna nam je sveža krv

BEOGRAD - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da želi da nacionalni tim do kraja kvalifikacija za prvenstvo Evrope popravi utisak i što bolje se spremi za naredni ciklus za šampionat svijeta u Rusiji 2018.

"Meč sa Jermenijom nema značaj koji smo na početku kvalifikacija priželjkivali. Pobeda se, ipak, postavlja kao imperativ. Želimo da kroz dobru igru i povoljan rezultat postavimo temelj za buduće nastupe, pa i naredni ciklus takmičenja. Pogotovo moramo da mislimo na početak sledećih kvalifikacija za SP u Rusiji 2018", rekao je Ćurčić za sajt FSS.

On je istakao da, pored toga što želi da ostvari što više pobjeda, želi da iskristališe tim za budućnost.

"Želimo, pre svega, da na kraju kvalifikacija popravimo utisak i da istovremeno odredimo personalnu bazu za naredni period. To su dva naša primarna cilja u ovom trenutku", poručio je selektor Srbije i dodao da je došao red da priliku dobiju igrači koji su imali uspjeh u omladinskoj i mladoj reprezentaciji.

Prema njegovim riječima, utakmica protiv Jermenije u kvalifikacijama za EP i prijateljski duel sa Francuskom su od velikog značaja.

"Ne mogu da kažem da su utakmice protiv Jermenije, pa prijateljski meč sa Francuskom, zatim završetak kvalifikacija s Albanijom i Portugalom, nevažne za nas. Već sada moramo da mislimo i na ono što nas očekuje za godinu dana kada počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji i pokažemo stvarne vrednosti i sav potencijal srpskog fudbala", naveo je on.

On je najavio da će u A timu osvježenje biti igrači koji su bili prvaci Evrope i svijeta u omladinskoj konkurenciji, kao i doskorašnji mladi reprezentativci.

"Nama je potrebna sveža krv i drugaciji pristup obavezama u reprezentaciji. Nećemo da potcenimo Jermeniju, a dobro se sećamo da smo u Jerevanu srećno izborili bod. Moramo do kraja kvalifikacija da igramo motivisano jer želimo da ostavimo dobar utisak", zaključio je Ćurčić.

Fudbaleri Srbije nalaze se na petom mjestu I grupe kvalifkacija za prvenstvo Evrope sa dva boda minusa zbog kazne i nereda na utakmici s Albanijom u Beogradu.

Utakmica protiv Jermenije igra se u petak od 20.45 na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu bez prisustva publike. Tri dana kasnije na programu je prijateljski meč protiv Francuske u Bordou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije